twitterbutton

Scholing & Advies

Inspirerende trainingen Moreel Beraad

Het Reflectieteam Week van reflectie verzorgt inspirerende trainingen Moreel Beraad voor uitvoerende professionals, leidinggevenden en bestuurders in de gezondheidszorg en jeugdzorg. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over morele vragen uit de eigen praktijk. Binnen de training wordt aandacht besteed aan morele communicatie.

Een morele vraag bespreken

Een moreel beraad is een gespreksvorm om morele vragen uit de eigen praktijk te bespreken. De deelnemers reflecteren systematisch op een van hun morele vragen, aan de hand van een concreet stappenplan.

Opzet van een Moreel Beraad

Gezamenlijk gaan de deelnemers na welke morele overwegingen er spelen in de casus. Ook wordt besproken welke waarden en normen belangrijk zijn, en hoe je als professional tot een besluit komt. Deelnemers worden zich bewust van hun eigen waarden en normen. Ook krijgen ze inzicht in waarden van anderen (collega’s, andere disciplines, cliënten), wat bijdraagt aan meer begrip voor keuzes van anderen.

moreel beraad in de praktijkTijdens de bijeenkomsten maken de deelnemers op een uitnodigende manier kennis met begrippen als ‘moreel beraad’ en ‘waarden & normen’.

Voor wie

De workshops, trainingen en gastlessen Moreel Beraad zijn bedoeld voor uitvoerende professionals, leidinggevenden en bestuurders/directeuren van zorginstellingen, jeugdzorgorganisaties, cliënten(raden), docenten en studenten van opleidingen (MBO en HBO). De training kan zowel worden verzorgd voor een team, als in een multidisciplinaire samenstelling. Ook cliënten/patiënten/bewoners en familieleden kunnen deelnemen.

Reflectieteam Week van reflectie

Het reflectieteam wordt gevormd door specialisten op het gebied van ethische reflectie, moreel beraad en ethiek in de (jeugd)zorg, die betrokken zijn bij de Week van reflectie. Het zijn bevlogen specialisten, met hart voor de (jeugd)zorg. Onze ambitie: kennis delen, innovatie, inspiratie en verbinding.

Incompany en maatwerk

Alle trainingen, workshops en gastlessen vinden binnen uw eigen organisatie (Incompany) plaats. Voordeel is dat de invulling van de scholing wordt afgestemd op de wensen van uw organisatie en de situatie binnen uw organisatie. Het aantal bijeenkomsten van een training wordt in overleg afgesproken.

Wij verzorgen met veel plezier uw workshop, training of gastles


Trainingen & Workshops

Moreel Beraad

moreel beraad flyer

Morele Communicatie

moreel beraad flyer

Advies & Inspiratie

Wij organiseren advies- en inspiratiebijeenkomsten, die aansluiten bij de wensen van uw organisatie. Lees meer...

Positieve effecten

  • Betere kwaliteit van de zorg en jeugdzorg
  • Verdere professionalisering
  • Toename professionele morele competenties
  • Positieve en open zorgcultuur
  • Meer werkplezier
  • Empowerment; medewerkers krijgen meer zelfvertrouwen, en komen in hun kracht te staan
  • Tevredenheid cliënten en patiënten neemt toe