Praktijkgerichte scholing ethiek, reflectie en Moreel Beraad

Maak kennis met het bijzondere scholingsaanbod van het professioneel Reflectieteam. Het Reflectieteam bestaat uit specialisten ethiek, reflectie en Moreel Beraad. De scholingen van het Reflectieteam zijn praktijkgericht, met veel ruimte voor dialoog, interactie en reflectie. U bent van harte welkom om deel te nemen.

U kunt het Reflectieteam ook uitnodigen om een scholing of workshop in uw eigen organisatie te verzorgen, of u te ondersteunen bij het herpositioneren van de Commissie Ethiek. De Incompany scholing wordt afgestemd op uw wensen. Het Reflectieteam komt graag naar u toe.

De Week van reflectie is een onafhankelijk initiatief, dat werkt zonder winstoogmerk. Inkomsten komen ten goede aan de Week van reflectie.

Informatie: Reflectieteam, tel. 0561 47 51 67 of e-mail: Reflectieteam Week van reflectie


illustratie leergang ethiek in de zorgDe succesvolle Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg' gaat donderdag 25 maart 2021 weer van start. Een afwisselend programma met inspirerende presentaties en workshops van toonaangevende gastsprekers. Uw eigen praktijk is uitgangspunt. U krijgt praktische tips en handvatten om ethiek met succes te ontwikkelen en onder de aandacht te houden in uw organisatie. Er is alle ruimte voor interactie en feedback. Uniek in de Leergang: u ontwikkelt een persoonlijk Werkplan Ethiek. De bijzondere Leergang is een inspiratiebron voor u en uw organisatie. Lees meer...
De succesvolle opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' gaat donderdag 11 februari 2021 weer van start. Vierdaags inspirerend en praktijkgericht programma, met praktische handvatten om moreel beraad te leiden. U krijgt praktische tips om moreel beraad succesvol op te zetten en collega's te betrekken. De kleine groep deelnemers staat garant voor alle ruimte voor feedback en interactie. Met deze bijzondere opleiding kunt u geïnspireerd verder in uw organisatie. Nu met gratis terugkomsessie. Lees meer...
Graag nodigen wij u uit voor de praktijkgerichte scholing 'Cliëntenraad en ethiek; In gesprek over goede zorg' op vrijdag 18 december 2020. U kunt een afwisselend programma verwachten met inspirerende presentaties, en alle ruimte voor interactie, reflectie en dialoog. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten, en praktische handvatten. Lees meer...

 


Graag nodigen wij u uit voor de praktijkgerichte scholingsdag 'Cliëntondersteuners & ethiek; In gesprek over morele dilemma's in de praktijk', die plaatsvindt op vrijdag 29 januari 2021. U kunt een afwisselend programma verwachten met een inspirerende presentatie, en alle ruimte voor interactie, reflectie en dialoog. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten, en praktische handvatten. Lees meer...


Online in gesprek over ethische dilemma's

Online met elkaar in gesprek over ethische dilemma's? We creëren een online leeromgeving om met elkaar in gesprek te gaan, waarbij de interactie tussen alle betrokkenen gewaarborgd is. U kunt ons mailen, waarna u nader wordt geïnformeerd.

U kunt mailen naar: Reflectieteam Week van reflectie
Wat doe je als je een bewoner niet meer wil eten? Hoe ga je ermee om als je met agressie te maken krijgt? We gaan met elkaar in gesprek over morele dilemma's in de dagelijkse praktijk van de ouderenzorg.
Lees meer...

 

 


illustratie training veilige jeugdhulpJeugdhulpprofessionals gaan met elkaar in gesprek over morele dilemma's en vragen in de dagelijkse praktijk. Thema: ‘Veiligheid en voorkomen seksueel misbruik in de jeugdhulp’. De training is al succesvol uitgevoerd binnen diverse jeugdzorgorganisaties.
Lees meer...

 


Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .

 

logo ethiek academy

De trainingen dragen bij aan:

  • Kwaliteit van de zorg en jeugdzorg
  • Kwaliteit van leven van cliënten, patiënten en bewoners
  • Professionalisering
  • Toename professionele morele competenties
  • Positieve en open zorgcultuur
  • Werkplezier