Startdata: donderdag 15 en 29 september 2022

Opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’

Praktijkgericht, interactief en inspirerend

De succesvolle opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' gaat op donderdag 15 september 2022 van start, met uw eigen praktijk als uitgangspunt. Interactief en praktijkgericht programma, met praktische handvatten om moreel beraad te leiden. U krijgt nieuwe ideeën en inzichten om ruimte te maken voor moreel beraad, en collega's te betrekken. Met deze opleiding kunt u geïnspireerd verder in uw organisatie.

De opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' is inmiddels voor een groot aantal deelnemers succesvol verzorgd. Deelnemers zijn enthousiast over het praktijkgerichte en interactieve programma, de kleine groepen, persoonlijke aandacht, en mogelijkheid om tussentijds advies te krijgen.

Opzet opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’

  • Drie scholingsdagen van 10.00 - 16.00 uur
  • Minimaal drie keer een moreel beraad voeren over een casus die deelnemers zelf inbrengen, aan de hand van een praktijkgericht stappenplan
  • Oefenen met het leiden van een moreel beraad
  • Handvatten en praktische tips gericht op het leiden van een moreel beraad
  • Minimaal één keer een moreel beraad leiden in de eigen werksituatie
  • Verdieping begrippen als waarden, normen en morele sensitiviteit, gericht op leiden van moreel beraad
  • Aandacht voor (morele) communicatie; verbale en non-verbale communicatie
  • Reflectie op eigen functioneren als gespreksleider; aandacht voor vragen en dilemma’s waar je als gespreksleider moreel beraad mee te maken krijgt
  • Morele en algemene competenties m.b.t. het leiden van een moreel beraad
  • Organisatie en implementatie van moreel beraad, aan de hand van praktijkvoorbeelden. Aandacht voor succesfactoren en knelpunten.

Leiden van moreel beraad

Deelnemers leiden na de tweede scholingsdag minimaal één keer een moreel beraad in de eigen organisatie. De ervaringen met het leiden van moreel beraad worden besproken tijdens de derde scholingsdag, en u krijgt persoonlijke feedback.

Kleine groep

De kleine, divers samengestelde groep staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en persoonlijke feedback. Er is alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Methodiek moreel beraad

We voeren het moreel beraad aan de hand van een praktijkgericht Stappenplan moreel beraad, onderdeel van de methodiek ‘Dilemma’s Delen’. De methodiek is ontwikkeld door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay.

korting plaatje

Speciaal aanbod met korting

Samen met een collega meedoen? Profiteer van het speciale aanbod: elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 50 procent korting op de deelnameprijs.

Hand-out en stappenplan

Deelnemers ontvangen de hand-out opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’ en het Stappenplan moreel beraad, onderdeel van de methodiek ‘Dilemma’s Delen’.

Unieke opzet met twee trainers

De opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' heeft een unieke opzet met twee trainers. Dit betekent extra aandacht en ruimte voor feedback voor u als deelnemer.

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpprofessionals, leidinggevenden in de zorg en jeugdhulp, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek, (zorg)ethici, artsen, specialisten, sociaal werkers, beleidsmedewerkers, leden Verpleegkundige Adviesraad (VAR), sociaal werkers, en andere geïnteresseerden in de zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, jeugdbescherming, sociale sector en welzijn.

Meld u snel aan voor de inspirerende opleiding 'Gespreksleider moreel beraad'.
Uw bijdrage: € 1.295,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, documentatie en hand-outs. Prijzen excl. BTW.

Praktische informatie

Opleiding 'Gespreksleider moreel beraad'; 15 september 2022 is volgeboekt
Drie scholingsdagen van 10.00 - 16.00 uur
Data: 15 september, 6 oktober en 3 november 2022
Plaats: Amersfoort

Aanmelden voor donderdag 29 september

Vanwege de grote belangstelling gaat een extra editie van de opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' van start op donderdag 29 september 2022. Vervolgdata: donderdag 20 oktober en donderdag 20 november 2022. Aanmelden voor de opleiding

De volgende opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' gaat van start op donderdag 19 januari 2023.
U kunt zich alvast aanmelden: Het Reflectieteam

Accreditatie: Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV);
Aanvragen van accreditatie in andere sectoren in overleg

Bijscholingsdag

Deelnemers krijgen de mogelijkheid met korting deel te nemen aan een 4e (bij)scholingsdag. Tijdens deze scholingsdag is er alle ruimte om situaties in te brengen die u als gespreksleider moreel beraad in de praktijk heeft ervaren, en feedback te krijgen. Het programma van deze scholingsdag wordt samengesteld op basis van vragen van deelnemers.

Meer weten over de opleiding 'Gespreksleider moreel beraad'? We beantwoorden met veel plezier uw vragen: telefoon 064 125 60 04 of per mail info@weekvanreflectie.nl


ethiekacademy

Opleiding Incompany

De opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' kan Incompany worden verzorgd. Wij komen met veel plezier naar u toe om een opleiding op maat te verzorgen, toegespitst op uw organisatie. U kunt vrijblijvend meer informatie aanvragen


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing