Reflectieteam ondersteunt bij opzetten ethiek en verzorgt praktijkgerichte scholing

U werkt als professional of leidinggevende in de gezondheidszorg of jeugdhulp, en bent op zoek naar betrokken specialisten die kunnen ondersteunen bij het bespreken van morele dilemma's in het dagelijks werk? U wilt ethiek en ruimte voor reflectie structureel een plaats geven in uw organisatie? Het Reflectieteam heeft al veel zorginstellingen en jeugdhulporganisaties succesvol ondersteund bij het opzetten van ethiek, invoeren van Moreel Beraad en het bespreken van morele dilemma's in de dagelijkse praktijk.

Het Reflectieteam wordt gevormd door specialisten op het gebied van ethiek, goede zorg, reflectie, Moreel Beraad, leiderschap, cliëntparticipatie en andere actuele thema’s. Het Reflectieteam is gespecialiseerd in communicatie en publiciteit, en interactieve werkvormen om in gesprek te gaan over morele vragen en medewerkers enthousiast te maken voor ethiek en reflectie.

Ethiekondersteuning; geïnspireerd verder met ethiek en Moreel Beraad

U bent op zoek naar praktische tips en handvatten om succesvol verder te kunnen gaan met ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad in uw organisatie? Het Reflectieteam komt graag naar u toe om u hierbij te ondersteunen en adviseren, met een praktijkgerichte scholing of een op uw vragen afgestemd begeleidingstraject. Aan de hand van uw ervaringen en de aanbevelingen van succesvolle praktijkvoorbeelden krijgt u praktijkgericht advies en praktische handvatten. Incompany scholingen worden afgestemd op uw vragen en wensen. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Leergang Ethiek en Moreel Beraad in de praktijk

Het nieuwste initiatief van het Reflectieteam: de exclusieve Leergang ‘Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk; In gesprek over goede zorg’. De Leergang is ontwikkeld ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Week van reflectie. U kunt een praktijkgericht programma verwachten, met praktische tips en handvatten om succesvol verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en Moreel Beraad binnen uw eigen organisatie. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en ideeën, en uw eigen Werkplan Ethiek. Aan de Leergang wordt meegewerkt door toonaangevende gastsprekers, onder anderen prof. dr. Inez de Beaufort, hoogleraar gezondheidsethiek Erasmus Medisch Centrum.
Lees meer...

Workshops symposia, congressen en teamdagen

Het Reflectieteam verzorgt interactieve en praktijkgerichte workshops, afgestemd op het thema van uw symposium, congres of teamdag. Een paar voorbeelden: 'In gesprek over ethische dilemma's in de zorg'; 'Ethiek in de praktijk'; 'Moreel Beraad'; en 'In gesprek over goede zorg'. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Praktijkgerichte, interactieve en inspirerende scholing

Alle scholingen van het Reflectieteam zijn praktijkgericht en interactief, met praktische tips en handvatten waarmee u geïnspireerd aan de slag kunt binnen uw eigen organisatie. Het Reflectieteam komt graag naar u toe om een scholing te verzorgen. De Incompany scholing wordt aangepast aan uw specifieke wensen. Een impressie van de mogelijkheden:


Netwerk van specialisten

De specialisten van het Reflectieteam maken deel uit van het brede en netwerk van de Week van reflectie. De drijfveer van het Reflectieteam; een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg. Initiatief en organisatie: AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, oprichters Week van reflectie, en trainers & adviseurs ethiek, reflectie, Moreel Beraad en leiderschap, gespecialiseerd in communicatie en publiciteit.

Meer informatie

Wij informeren u graag over alle inspirerende mogelijkheden: telefonisch 0561 47 51 67 of per
e-mail reflectieteam

 

logo ethiek academy

 

 

Andere thema's in overleg

De specialisten van het Reflectieteam verzorgen scholingen gericht op diverse actuele thema's.
We informeren u graag over de mogelijkheden.

 

illustratie leergang ethiek in de praktijk