Publicaties Communicatie Company

 

Bezield besturen;
Directeuren en bestuurders in de zorg
over de winst van ethische reflectie

Bezield besturen‘Een van de meest trouwe leden van het managementteam heeft mij na 22 jaar dienst bedrogen. Deze manager had misbruik gemaakt van zijn leidinggevende positie. Ik heb er een week slecht van geslapen.’ Dat vertelt een van de geïnterviewden in Bezield besturen; Directeuren en bestuurders in de zorg over de winst van ethische reflectie en moreel beraad. Het is slechts één van de vele dilemma’s die in dit boek aan bod komen.

Dilemma's delen;
Professionals en cliënten over hun ervaringen in de jeugdhulp

Cover Dilemma's delen, Trias Jeugdhulp Dilemma’s delen is een uniek boek waarin jongeren, pleegouders, ouders en professionals die werkzaam zijn bij Trias Jeugdhulp aan het woord komen. Ze vertellen in dit boek openhartig over hun dilemma’s en hoe zij ermee omgaan. Als pleegzorgwerker wil je graag dat een kind in een pleeggezin blijft, maar je vraagt je af of het veilig is. Je bent ouder met een kind in de jeugdhulp: je wilt dat je kind thuis komt als het ziek is, maar de regels zijn dat het kind in de instelling blijft. Iedere dag moeten er in de jeugdhulp lastige keuzes worden gemaakt.

Jeugdzorg in beweging;
Uitvoerenden over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk

Cover Jeugdzorg in bewegingWelke actie onderneem je als in een pleeggezin sprake is van seksuele intimidatie? En wat zeg je als een moeder je vertelt dat ze geen zin heeft om haar zieke dochter te verzorgen? Professionals in de jeugdzorg hebben dagelijks te maken met ethische dilemma’s. In dit praktische handboek op zakformaat vertellen ze openhartig hoe ze hiermee omgaan.
Gedreven leidinggeven;
Leidinggevenden in de zorg over ethische dilemma’s in hun werk

Guy Widdershoven‘Werk je als leidinggevende mee of niet als er een personeelstekort is?’ Maria Moors, leidinggevende in een zorgcentrum, staat regelmatig voor dit dilemma. ‘In sommige periodes werk ik bijna dagelijks mee. Iedere dag sta ik dan voor een dilemma: ga ik meewerken en kies ik voor de bewoners en het personeel, of ga ik mijn eigen taken doen? Soms kies ik bewust voor meewerken. Maar als je dat te vaak doet, kun je je eigen werk niet goed doen.’

Zorgen met hart & ziel;
Over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk van de zorgprofessionals

Cover Zorgen met hart & zielWat doe je als een bewoner niet uit bed wil? Hoe reageer je op ongewenste intimiteiten? Hoe handel je bij een onverwacht overlijden van een patiënt?

Verzorgenden en verpleegkundigen vertellen in Zorgen met hart & ziel hoe zij omgaan met ethische dilemma's in hun dagelijkse werk. Ook komen directeuren aan het woord, die vertellen hoe zij reflectie stimuleren binnen hun organisaties. Zorgen met hart & ziel geeft praktische tips over hoe om te gaan met ethische vraagstukken en biedt handvatten om met reflectie aan de slag te gaan.

AnneMarie Bloemhoff

mooie foto AnneMarie Bloemhoff 

AnneMarie Bloemhoff publiceert regelmatig over ethiek, reflectie en Moreel Beraad in de gezondheidszorg en jeugdhulp