Zorgen met hart & ziel

Wat doe je als een bewoner niet uit bed wil? Hoe reageer je op ongewenste intimiteiten? Hoe handel je bij een onverwacht overlijden van een patiënt?

Praktische tips

Cover Zorgen met hart & zielVerzorgenden en verpleegkundigen vertellen in Zorgen met hart & ziel hoe zij omgaan met ethische dilemma's in hun dagelijkse werk. Ook komen directeuren aan het woord, die vertellen hoe zij reflectie stimuleren binnen hun organisaties. Zorgen met hart & ziel geeft praktische tips over hoe om te gaan met ethische vraagstukken en biedt handvatten om met reflectie aan de slag te gaan.

Ethicus en publicist Hans van Dam: ‘Dit boekje is een ware verademing. Zonder het zelf te beseffen herdefiniëren de geïnterviewden de ethiek tot wat zij van oorsprong was en hoort te zijn: een vak dat richting geeft in een stoet aan morele voetangels en klemmen waarin de zorg grossiert. En vooral dat ethiek zich niet beperkt tot Grote Vragen, maar eerst en vooral de heel gewone dagelijkse zorg betreft. Ethisch verantwoorde zorg is allereerst gewoon goed zorgen.’

Zorgen met hart & ziel

Tekst: AnneMarie Bloemhoff
Grafische vormgeving en beeld: Jack van Raay

Zorgen met hart & ziel is een uitgave van Communicatie Company
Prijs: € 11,95 exclusief verzendkosten

Bestellingen

Communicatie Company Bestellen per e-mail
Ook te bestellen bij de boekhandel: ISBN 90-9019692-7

AnneMarie Bloemhoff

mooie foto AnneMarie Bloemhoff

AnneMarie Bloemhoff publiceert regelmatig over ethiek, reflectie en Moreel Beraad in de gezondheidszorg en jeugdhulp