november 2018


Ter gelegenheid van de Week van reflectie zijn bestuurders, Inspectie, zorgprofessionals en andere betrokkenen uitgenodigd om een blog te schrijven.


'Met ontspanning en humor kom je verder,
is mijn dagelijkse ervaring'

'Als bestuurder moet ik soms de finale knoop doorhakken. Juist daarom zijn die momenten van reflectie zo belangrijk', aldus Monique Kavelaars, lid Raad van Bestuur Pluryn. 'Niet meegaan in de waan van de dag, maar voor bewustwording zorgen. Dat geeft mij de rust die nodig is om evenwicht te houden tussen de noodzakelijke helikopterview en betrokkenheid.' Een blog over in balans zijn, en het creëren van reflectiemomenten.

Hoe doe ik dat als bestuurder: reflecteren? En hoe belangrijk is het? Lukt het om er tijd voor vrij te maken in de hectiek van alledag? Nadenken over keuzes en handelen is voor mij niet meer of minder belangrijk dan voor ieder ander. Weten wat ik doe, hoe ik iets doe en wat de gevolgen zijn van mijn handelen, helpt mij zo goed mogelijk te functioneren. Dat doe ik dus liefst iedere dag.

Een goede balans is daarvoor de basis. ‘De medewerker in balans’ is niet voor niets een van de zeven strategische speerpunten van Pluryn, en de basis van ons kwaliteitsbeleid. Hoe je die balans bereikt, is voor iedereen anders. In de loop der jaren heb ik ontdekt wat voor mij het beste werkt. Zo is een van mijn principes dat ik doordeweeks werk en niet in het weekeinde. Een kwestie van grenzen stellen en je er ook aan houden. Op vrijdagavond begin ik het weekeinde het liefst met een film. Ter ontspanning, maar ook ter voeding en inspiratie. Verder neem ik tijd om te sporten en te bewegen. Soms moet je even een drempeltje over, maar het geeft je heel veel energie. Ook is een warme, stabiele thuissituatie bepalend voor je balans. Gelukkig ben ik hiermee gezegend.

In balans

Ben je in balans, dan kom je makkelijker aan reflecteren toe. Dan heb je rust in je hoofd. Ik reis veel door het land. De verleiding is groot om de tijd in de auto te vullen met telefoongesprekken. Maar je kunt die momenten ook gebruiken om na te denken. Ben ik tevreden met wat ik doe? Houd ik koers? Daarbij is er ook nog zoiets als bestuurlijke eenzaamheid. Ik kan wel bij collega’s terecht met dilemma’s, maar als bestuurder moet ik soms de finale knoop doorhakken. Juist daarom zijn die momenten van reflectie zo belangrijk. De tijd in de file kan ik dus nuttig besteden. Ik noem het ook wel ‘douchemomenten’. Periodes dat je even alleen bent en kunt mijmeren.

Het kan overigens ook verfrissend zijn om mensen die niet in de zorg werkzaam zijn vraagstellingen en dilemma’s voor te leggen. Dat doe ik soms een-op-een, en soms in een groep. Intervisie met collega’s werkt voor mij ook heel goed.

Momenten van reflectie creëren

Ik zoek dus bewust momenten van reflectie op. Zijn die er niet, dan creëer ik ze. Het is fijn als je daarbij hulp krijgt. Ik heb het geluk dat ik ondersteund word door een fantastisch team, dat niet mijn hele agenda volpropt.

Niet meegaan in de waan van de dag, maar voor bewustwording zorgen. Dat geeft mij de rust die nodig is om evenwicht te houden tussen de noodzakelijke helikopterview en betrokkenheid. Niemand heeft er iets aan als de stress bij mij oploopt. Onder druk wordt alles vloeibaar, wordt wel gezegd. Maar teveel druk werkt voor niemand inspirerend. In een grote organisatie als Pluryn gebeurt iedere dag wel iets. Met ontspanning en humor kom je verder, is mijn dagelijkse ervaring!

Monique Kavelaars,
lid Raad van Bestuur Pluryn