Startdatum: vrijdag 25 juni 2021

Masterclass 'Ethisch leiderschap in de praktijk'
Inspirerend, praktijkgericht en interactief

Ethisch leiderschap is zowel de verantwoordelijkheid van leidinggevenden als van medewerkers in de organisatie. De basis van ethisch leiderschap: een goede relatie en wisselwerking tussen alle lagen van de organisatie. Tijdens de exclusieve masterclass 'Ethisch leiderschap in de praktijk' verzorgen toonaangevende gastsprekers inspirerende presentaties. Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen, verzorgt op vrijdag 25 juni 2021 een presentatie over ethisch leiderschap, en gaat met deelnemers in gesprek. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten.

Op een stimulerende manier bezig zijn met ethisch leiderschap, kennis delen en uitbreiden, actief uw vaardigheden aanscherpen, tijdens deze masterclass doet u dat allemaal. We gaan met elkaar in gesprek over leiderschap, 'moreel kompas’, en thema’s als openheid en integriteit. De masterclass is een initiatief van Ethiek Academy.

Wat komt er kijken bij het uitzetten (en houden!) van de koers?

Invulling geven aan ethisch leiderschap

Tijdens de masterclass staan vragen centraal als: 'Wat betekent voor u ethisch leiderschap, en hoe geeft u hier invulling aan?'; en 'Welke waarden zijn leidend voor u in de dagelijkse praktijk?' Hoe zorgt u ervoor dat u de waarden die belangrijk voor u zijn (door)leeft, toepast en vervolgens integreert, zowel bij beslissingen die u moet nemen als bij uw handelen?

Wat komt er kijken bij het uitzetten (en houden!) van de koers? We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringen van de deelnemers.

Presentaties toonaangevende gastsprekers

Aan de masterclass wordt meegewerkt door toonaangevende gastsprekers. De sprekers delen hun inzichten, gebaseerd op ervaringen met leiderschap in de dagelijkse praktijk. Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen, verzorgt op donderdag 25 juni 2021 een inspirerende presentatie over 'Ethisch leiderschap in de praktijk'. Aansluitend gaat Eric Zwennis met deelnemers in gesprek over zijn presentatie, en thema's als 'moreel kompas', integriteit en ethische reflectie.

Praktische tips en handvatten

Hoe krijgt u (meer) impact als het gaat om ethisch leiderschap, ethiek en integriteit? Aan de hand van de presentaties en uw ervaringen krijgt u praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethisch leiderschap in de dagelijkse praktijk. Tips en handvatten waarmee u meteen aan de slag kunt.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers (maximaal 10 deelnemers) biedt veel ruimte voor interactie, reflectie, dialoog en persoonlijke feedback.

Bezield besturen

'Bezield besturen voor elke deelnemer'

Elke deelnemer ontvangt het boek 'Bezield besturen'; Bestuurders en directeuren over de winst van ethische reflectie en moreel beraad'.

Moderators masterclass

Moderators masterclass 'Ethisch leiderschap in de praktijk'. Jack van Raay en AnneMarie Bloemhoff, oprichters Ethiek Academy, en founders Communicatie Company.

Gespreksleider moreel beraad

Aanmelden masterclass

Meld u snel aan voor de bijzondere masterclass 'Ethisch leiderschap in de praktijk'. Uw bijdrage voor de masterclass € 295,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, documentatie, en het boek 'Bezield besturen'. Prijzen exclusief BTW.

Voor wie

Leidinggevenden, directeuren en bestuurders, zorgprofessionals, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek, ethici, jeugdzorgprofessionals, artsen, specialisten, sociaal werkers, beleidsmedewerkers, zzp'ers, leden VAR en PAR, en andere geïnteresseerden.

Praktische informatie

Masterclass 'Ethisch leiderschap in de praktijk'
Data: vrijdag 25 juni 2021
Tijd: 9.30 - 12.30 uur en aansluitend lunch 12.30 - 13.30 uur
Locatie: Amersfoort
Bijdrage: € 295,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, documentatie, en het boek 'Bezield besturen'.
Prijzen exclusief BTW
Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie

Meer informatie

Vragen over de masterclass? Het Reflectieteam beantwoordt
met veel plezier uw vragen: telefoon 064 125 60 04 of e-mail: info@weekvanreflectie.nl

(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing

logo ethiek academy

Gastspreker

Eric Zwennis
Eric Zwennis
Reflectietraining

 

Extra informatie


Scholing in coronatijd Deelnamecertificaat Verhindering