Tweedaagse masterclass 1 en 29 oktober 2020

'Leiderschap, ethiek en integriteit in de praktijk'
Praktijkgericht, interactief en inspirerend

Tijdens de masterclass 'Leiderschap, ethiek en integriteit in de praktijk' worden inspirerende presentaties verzorgd door toonaangevende sprekers: Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen en Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. U krijgt de unieke gelegenheid om interactieve verdiepingssessies te volgen onder leiding van de sprekers. U krijgt praktische tips en handvatten, waarmee u geïnspireerd verder kunt in uw eigen praktijk.

U maakt kennis met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van ethiek, integriteit en leiderschap. De masterclass is inmiddels diverse keren met veel succes verzorgd. Deelnemers zijn enthousiast over het praktijkgerichte programma.

Moreel kompas en koers houden

Hoe krijgt u (meer) impact als het gaat om leiderschap, ethiek en integriteit? We besteden aandacht aan thema’s als ‘moreel kompas’ en het ‘versterken van morele gevoeligheid in de organisatie’. Wat komt er kijken bij het uitzetten (en houden!) van de koers? Hoe kunnen we ethiek en integriteit succesvol onder de aandacht houden? U krijgt praktische tips en handvatten.

Presentaties toonaangevende sprekers

De sprekers laten u kennismaken met hun bijzondere visie op leiderschap, ethiek en integriteit, aan de hand van voorbeelden uit hun eigen praktijk. Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen, verzorgt op donderdag 1 oktober 2020 de presentatie 'Ethisch leiderschap en integriteit in de praktijk' Op donderdag 29 oktober 2020 wordt de presentatie verzorgd door dr. Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, de presentatie 'Innovatie door gedeeld leiderschap'. Na afloop van hun presentatie verzorgen de sprekers een interactieve verdiepingsessie. Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Inspirerende praktijkvoorbeelden; het verschil maken

Wat zijn de aanbevelingen op basis van jarenlang praktijkonderzoek naar deze praktijkvoorbeelden.

moreel beraad in de praktijk

Actieplan met praktische tips en handvatten

Geinspireerd door de presentaties gaan we verder met elkaar in gesprek over het thema van de masterclass. Aan de hand van uw ervaringen en vragen krijgt u praktische tips, handvatten en aanbevelingen om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en integriteit in de dagelijkse praktijk. U gaat naar huis met een praktijkgericht Actieplan.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie. Maximaal tien deelnemers kunnen meedoen aan de masterclass

Bezield besturen

'Bezield besturen' voor elke deelnemer

Elke deelnemer ontvangt na afloop 'Bezield besturen; Directeuren en bestuurders in de zorg over de winst van ethische reflectie.
In Bezield besturen kunt u interviews lezen met bestuurders en directeuren in de gezondheidszorg, die zich met hart en ziel inzetten voor hun organisatie. Een inspiratiebron voor collega-directeuren, maar ook voor andere managers, middenkader en andere leidinggevenden in de gezondheidszorg.

Aanmelden: tweedaagse@masterclass

Praktische informatie

Datum: donderdag 1 en 29 oktober 2020
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.45 uur
Plaats: Centraal in het land
Bijdrage voor tweedaagse masterclass: € 745,- p.p. inclusief koffie/thee, lunch, documentatie en voor elke deelnemer de Dilemmakaart en het boek 'Bezield besturen'. Prijzen zijn exclusief BTW.
Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie.

Doelgroep

Bestuurders, managers, leidinggevenden, verpleegkundigen, artsen, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek, en andere geïnteresseerden werkzaam in de gezondheidszorg, jeugdhulp, publieke sector, zorg & welzijn, onderwijs en bedrijfsleven.

Begeleiding

De masterclass wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, oprichters Ethiek Academy, initiatiefnemers en organisatoren Week van reflectie. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn trainers, coaches en adviseurs ethiek, ethische reflectie, moreel beraad, leiderschap, communicatie en publiciteit. Zij maken deel uit van het Reflectieteam.

Vragen over de tweedaagse masterclass? We beantwoorden met veel plezier uw vragen: telefoon 064 125 60 04 of per mail meer informatie aanvragen


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .ethiekacademy Reflectietraining

 

 

'AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren en zijn praktijkgericht. We hebben genoten van de boeiende scholingsdag'

 

deelnemer 'Ethiek in de praktijk'


illustratie masterclass succes met ethiek