Tweedaagse masterclass 1 oktober en 29 oktober 2020

'Leiderschap, ethiek en integriteit in de praktijk'
Praktijkgericht, interactief en inspirerend

De masterclass ‘Leiderschap, ethiek en integriteit’ gaat op donderdag 1 oktober 2020 van start, met uw eigen praktijk als uitgangspunt. Een tweedaags programma met inspirerende presentaties van toonaangevende sprekers, en alle ruimte voor reflectie, uitwisseling en feedback. Presentaties worden verzorgd door: Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen; en Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. U krijgt de exclusieve gelegenheid om in interactieve verdiepingssessies met de sprekers in gesprek te gaan. U gaat naar huis met een concreet Actieplan, met praktische tips en handvatten.

In deze praktijkgerichte masterclass maakt u kennis met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van ethiek, integriteit en leiderschap, toegespitst op uw eigen organisatie. We maken gebruik van diverse interactieve werkvormen. De masterclass is een initiatief van Ethiek Academy, voortgekomen uit de Week van reflectie in de zorg.

Moreel kompas en koers houden

Hoe krijgt u (meer) impact als het gaat om leiderschap, ethiek en integriteit? We besteden onder meer aandacht aan 'verpleegkundig leiderschap', 'ethisch leiderschap', en ‘moreel kompas’. Wat komt er kijken bij het uitzetten (en houden!) van de koers? Hoe kunnen we ethiek en integriteit succesvol onder de aandacht houden in de eigen organisatie?

Presentaties toonaangevende sprekers

Toonaangevende sprekers laten u kennismaken met hun bijzondere visie op leiderschap, ethiek en integriteit, aan de hand van voorbeelden uit hun eigen praktijk. Op donderdag 1 oktober 2020 wordt de presentatie verzorgd door Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen. Dr. Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, verzorgt op donderdag 29 oktober 2020 de presentatie.

Interactieve verdiepingssessies met de sprekers

Eric Zwennis en Anita Wydoodt verzorgen na afloop van hun presentatie een interactieve verdiepingssessie. U heeft de unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met de sprekers over het thema van hun presentatie. Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, en gelegenheid om vragen te stellen.

moreel beraad in de praktijk

Actieplan met praktische tips en handvatten

Wat zijn de aanbevelingen op basis van de presentaties? Wat zijn de aanbevelingen op basis van jarenlang praktijkonderzoek? U krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te gaan met ethiek, reflectie en integriteit in uw eigen organisatie. U gaat naar huis met een praktijkgericht Actieplan, toegespitst op uw organisatie.

Kleine groep deelnemers

Een klein aantal geïnteresseerden kan deelnemen aan deze masterclass (maximaal 15 deelnemers). Er is alle ruimte voor reflectie, uitwisseling en persoonlijke feedback.

'Bezield besturen' voor elke deelnemer

Elke deelnemer ontvangt na afloop 'Bezield besturen; Directeuren en bestuurders in de zorg over de winst van ethische reflectie en moreel beraad. In Bezield besturen kunt u interviews lezen met bestuurders en directeuren, die zich met hart en ziel inzetten voor hun organisatie.

Reflectietraining

 

Praktische informatie; donderdag 1 oktober 2020

Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats: noorden van het land
Bijdrage masterclass met Eric Zwennis: € 295,- p.p; inclusief koffie/thee, lunch, documentatie en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen' en de Dilemmakaart. Prijzen exclusief BTW.
Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie.

Reflectietraining

Praktische informatie; donderdag 29 oktober 2020

Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats: zuiden van het land
Bijdrage masterclass met Anita Wydoodt: € 295,- p.p; inclusief koffie/thee, lunch, documentatie en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen' en de Dilemmakaart. Prijzen exclusief BTW.
Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie.

Doelgroep

Verpleegkundigen, verzorgenden, leidinggevenden en directeuren in de zorg en jeugdhulp, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek, jeugdhulpmedewerkers, bestuurders in de zorg en jeugdhulp, leden Verpleegkundige Adviesraad, zelfsturende teams, artsen, specialisten, en andere geïnteresseerden in de zorg en jeugdhulp.

Begeleiding

De masterclass wordt verzorgd door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, oprichters Ethiek Academy en initiatiefnemers/organisatoren Week van reflectie, m.m.v. gastsprekers Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen en dr. Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur Elisabeth-TweeStedenZiekenhuis. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay hebben jarenlange expertise als trainers, coaches en adviseurs ethiek, integriteit, leiderschap, moreel beraad, en communicatie. De jaarlijkse Week van reflectie is een succesvol initiatief, dat bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg en ruimte voor ethiek en reflectie.

Vragen over de tweedaagse masterclass? We beantwoorden met veel plezier uw vragen: telefoon 064 125 60 04 of per mail meer informatie aanvragen


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .ethiekacademy Reflectietraining

 

 

illustratie masterclass succes met ethiek

 

 

 

'AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren en zijn praktijkgericht. We hebben genoten van de boeiende scholingsdag'

 

deelnemer 'Ethiek in de praktijk'


 

 

 

illustratie masterclass succes met ethiek