Tweedaagse masterclass 1 en 29 oktober 2020

'Leiderschap, ethiek en integriteit in de praktijk'
Praktijkgericht, interactief en inspirerend

De tweedaagse masterclass ‘Leiderschap, ethiek en integriteit in de praktijk’ is inmiddels diverse keren met veel succes verzorgd. Deelnemers zijn enthousiast over het praktijkgerichte programma, met inspirerende presentaties van toonaangevende gastsprekers. Er is alle ruimte voor interactie en persoonlijke feedback. U krijgt praktische tips en handvatten, waarmee u geïnspireerd verder kunt in uw eigen praktijk.

Tijdens de bijzondere masterclass 'Leiderschap, ethiek en integriteit' maakt u kennis met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van ethiek, integriteit en leiderschap. U krijgt de unieke gelegenheid om presentaties bij te wonen van toonaangevende gastsprekers, en deel te nemen aan interactieve verdiepingssessies. Dit onder leiding van de gastsprekers.

In gesprek over morele dilemma's

vergadergroep

We gaan met elkaar in gesprek over morele dilemma's en vragen in de dagelijkse praktijk van de deelnemers, gericht op de thema's van de masterclass: 'Leiderschap, ethiek en integriteit'. U maakt kennis met moreel beraad; een laagdrempelige methodiek om met elkaar in gesprek te gaan over morele dilemma's.

Presentaties toonaangevende gastsprekers

Aan de masterclass wordt meegewerkt door toonaangevende gastsprekers: prof. dr. Inez de Beaufort, hoogleraar gezondheidsethiek Erasmus MC; en Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur De Zijlen.

Moreel kompas en koers houden

Hoe krijgt u (meer) impact als het gaat om leiderschap, ethiek en integriteit? We besteden aandacht aan thema’s als ‘moreel kompas’ en het ‘versterken van morele gevoeligheid in de organisatie’. Wat komt er kijken bij het uitzetten (en houden!) van de koers? Hoe kunnen we ethiek en integriteit succesvol onder de aandacht houden? U krijgt praktische tips en handvatten.

Inspirerende praktijkvoorbeelden; het verschil maken

De masterclass biedt de unieke gelegenheid om kennis te maken met inspirerende praktijkvoorbeelden. Wat zijn de aanbevelingen op basis van jarenlang praktijkonderzoek naar deze praktijkvoorbeelden.

moreel beraad in de praktijk

Actieplan met praktische tips en handvatten

Aan de hand van uw ervaringen en vragen krijgt u praktische tips, handvatten en aanbevelingen om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en integriteit in de dagelijkse praktijk. U gaat naar huis met een praktijkgericht Actieplan.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie. Maximaal tien deelnemers kunnen meedoen aan de masterclass

Bezield besturen

'Bezield besturen' voor elke deelnemer

Elke deelnemer ontvangt na afloop 'Bezield besturen; Directeuren en bestuurders in de zorg over de winst van ethische reflectie.
In Bezield besturen kunt u interviews lezen met bestuurders en directeuren in de gezondheidszorg, die zich met hart en ziel inzetten voor hun organisatie. Een inspiratiebron voor collega-directeuren, maar ook voor andere managers, middenkader en andere leidinggevenden in de gezondheidszorg.

Aanmelden: tweedaagse@masterclass

Praktische informatie

Datum: donderdag 1 en 29 oktober 2020
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.45 uur
Plaats: Amersfoort
Bijdrage voor tweedaagse masterclass: € 745,- p.p. inclusief koffie/thee, lunch, documentatie en voor elke deelnemer de Dilemmakaart en het boek 'Bezield besturen'. Prijzen zijn exclusief BTW.
Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie.

Doelgroep

Bestuurders, managers, leidinggevenden, verpleegkundigen, artsen, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek, en andere geïnteresseerden werkzaam in de gezondheidszorg, jeugdhulp, publieke sector, zorg & welzijn, onderwijs en bedrijfsleven.

Begeleiding

De masterclass wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, oprichters Ethiek Academy, initiatiefnemers en organisatoren Week van reflectie. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn trainers, coaches en adviseurs ethiek, ethische reflectie, moreel beraad, leiderschap, communicatie en publiciteit. Zij maken deel uit van het Reflectieteam.

Vragen over de tweedaagse masterclass? We beantwoorden met veel plezier uw vragen: telefoon 064 125 60 04 of per mail meer informatie aanvragen


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .ethiekacademy Reflectietraining

 

 

'AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren en zijn praktijkgericht. We hebben genoten van de boeiende scholingsdag'

 

deelnemer 'Ethiek in de praktijk'


illustratie masterclass succes met ethiek