Ethiek Academy

Naar Tijd voor reflectie en ethiek......

Feestelijke start Week van reflectie, maandag 20 november 2023

Workshop 'Ruimte voor ethiek en reflectie'

In deze praktijkgerichte en interactieve workshop gaan we met elkaar in gesprek over succesvolle manieren om ruimte te maken voor ethiek en reflectie, en collega's te betrekken. Jouw eigen praktijk is uitgangspunt.

Je maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden; zorginstellingen die ruimte maken voor ethiek, ethische reflectie en moreel beraad. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten? En wat zijn de aanbevelingen?

We gaan met elkaar in gesprek over jouw eigen praktijk, aan de hand van de aanbevelingen. Wat zijn jouw ervaringen? Lukt het om ethiek onder de aandacht te brengen en te houden? Lukt het om ruimte te maken voor reflectie? Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn in jouw organisatie doeltreffende manieren om collega's te betrekken? Welke knelpunten heb je in de praktijk ervaren?

Deelnemers zijn van harte uitgenodigd om ethiekdocumenten, flyers en andere praktijkvoorbeelden mee te nemen, die inspirerend kunnen zijn voor collega's.

Je krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te gaan in jouw organisatie.

Workshopleiders

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, ethici, trainers en adviseurs ethiek, moreel beraad en leiderschap, Ethiek Academy; initiatiefnemers en organisatoren Week van reflectie en startsymposium.

 

AnneMarie Bloemhoff
AnneMarie Bloemhoff
Jack van Raay
Jack van Raay
logo ethiek academy