Ethiek Academy

Naar Tijd voor reflectie en ethiek...

Feestelijke start Week van reflectie, maandag 20 november 2023

Workshop 'Ethiek in de praktijk'

In deze praktijkgerichte workshop gaan deelnemers met elkaar in gesprek over ethiek en reflectie in de dagelijkse praktijk. Je krijgt een kijkje in de 'ethiek-keuken' van een grote organisatie, en maakt kennis met inspirerende werkvormen.

Het proces om ethiek onder de aandacht te brengen (en te houden!) is vaak een weg van vallen en opstaan, of het nou om een grote of kleine organisatie gaat. Soms ontdek je iets wat breed aanspreekt, en soms is je inzet tevergeefs.

In deze workshop krijgt u een kijkje in de 'ethiek-keuken' van een grote organisatie, en is er ruimte om met elkaar uit te wisselen over do’s en don’ts in dit proces.

Je maakt kennis met diverse werkvormen om het gesprek rondom ethiek en reflectie levendig te houden, variërend van een e-learning en een spel tot gespreksstarters. Ook is er ruimte om met elkaar uit te wisselen over do’s en don’ts in dit proces.

Workshopleider

Rita Gerkema-Nijhof, werkt als onderzoeker, ontwikkelaar en orthopedagoog bij Koninklijke Kentalis. Ze was en is binnen de organisatie betrokken bij diverse initiatieven om ethiek binnen de dagelijkse praktijk op de kaart te zetten.

Rita Gerkema-Nijhof
Rita Gerkema-Nijhof
logo van Kentalis logo ethiek academy