Week van reflectie congres 2019
Praktijkgericht workshopaanbod

'Eigen verantwoordelijkheid voor de gezondheid?'

In deze interactieve workshop gaat prof. dr. Inez de Beaufort met deelnemers in gesprek over vragen en dilemma's gericht op 'eigen verantwoordelijkheid voor de gezondheid'. Er is alle ruimte voor inbreng, vragen en ervaringen van deelnemers.

Eigen verantwoordelijkheid voor de gezondheid speelt al heel lang een rol in het ethische debat. Moeten ongezond levende mensen de consequenties van hun gedrag accepteren?

Mag je van mensen met een gezonde leefstijl verwachten dat zij solidair zijn met degenen die roken, teveel eten en niet bewegen? Wanneer ben je zielig, en wanneer ben je onverantwoordelijk? Hoever mogen we gaan met mensen overtuigen, of met 'nudgen' (duwtjes in de goede richting) of misschien zelfs een strengere aanpak?

in deze workshop zal het gaan over vragen rond zondebokken, pech, paternalisme, solidariteit met gelijkgestemden. en vooral wat er verder door de deelnemers naar voren wordt gebracht.

Workshopleider

Inez de Beaufort, hoogleraar gezondheidsethiek Erasmus Medisch Centrum

Meer informatie

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, organisatoren Week van reflectie congres, beantwoorden graag uw vragen: telefoon 088 - 626 65 29 of e-mail info@weekvanreflectie.nl

Inez de Beaufort
prof.dr. Inez de Beaufort