Ethiek Academy

Naar Tijd voor reflectie en ethiek......

Feestelijke start Week van reflectie, maandag 20 november 2023

Workshop 'Moreel leiderschap in de praktijk'

In deze praktijkgerichte workshop gaan we met elkaar in gesprek over moreel leiderschap in de dagelijkse praktijk. Bij moreel leiderschap ligt de nadruk op ethische principes, waarden en normen. Hoe geef je hier invulling aan?

Wat komt er kijken bij het uitzetten (en houden!) van de koers? We gaan in gesprek over leiderschap, 'moreel kompas’, en thema’s als eerlijkheid en integriteit.

Waarden en normen

Moreel leiderschap is niet alleen de verantwoordelijkheid van leidinggevenden, maar vraagt ook de bijdrage en betrokkenheid van alle leden in de organisatie.

Tijdens de workshop staan vragen centraal als: 'Wat betekent voor jou moreel leiderschap, en hoe geef je hier invulling aan?'; en 'Welke waarden en normen zijn leidend voor jou in de dagelijkse praktijk?' Hoe zorg je ervoor dat je de waarden die belangrijk voor je zijn (door)leeft, toepast en vervolgens integreert, zowel bij beslissingen die je moet nemen als bij jouw handelen?

We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringen van de deelnemers.

Workshopleiders

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, ethici, trainers en adviseurs ethiek, moreel beraad en leiderschap, Ethiek Academy; initiatiefnemers en organisatoren Week van reflectie en startsymposium.

 

AnneMarie Bloemhoff
AnneMarie Bloemhoff
Jack van Raay
Jack van Raay
logo ethiek academy