Week van reflectie congres 2019
Praktijkgericht workshopaanbod

Compassie: het belangrijkste gereedschap van de zorgprofessional

Zorgethiek gaat over de vraag wat goede zorg is. Iedere keer weer opnieuw stel je jezelf deze vraag als zorgmedewerker: 'Wat is hier het goede om te doen?' Een interactieve workshop met filmpjes en oefeningen.

Deelnemers gaan met elkaar in gesprek aan de hand van de stelling: 'Het ontwikkelen van een gezonde dosis compassie is noodzakelijk, en gaat vooraf aan het beantwoorden van de vraag naar wat het goede is om te doen.

Compassie is een vaardigheid om mild te zijn voor de situatie, voor jezelf en de ander. Een soort van basishouding die aan de vraag naar wat te doen dus vooraf gaat.'

In de workshop wordt deze stelling toegelicht en gaan we met elkaar in gesprek. Hierbij worden zijpaden bewandeld naar hoe ons brein functioneert. Filmpjes en oefeningen maken deel uit van deze prikkelende workshop.

Workshopleider

dr. Theo Niessen, Associate Lector en Programmaleider Persoonsgerichtheid in het onderwijs, Lectoraat Persoonsgerichte praktijkvoering, Fontys Hogescholen.

Meer informatie

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, organisatoren Week van reflectie congres, beantwoorden graag uw vragen: telefoon 0641 25 60 04 of e-mail info@weekvanreflectie.nl