Leergang 'Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk; In gesprek over goede zorg’

Praktijkgericht, inspirerend en interactief

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de exclusieve Leergang ‘Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk; In gesprek over goede zorg’, die op donderdag 11 mei 2017 feestelijk van start gaat. Een praktijkgericht en interactief programma met praktische tips en handvatten, waarmee u geïnspireerd verder kunt gaan met ethiek, reflectie en Moreel Beraad binnen uw organisatie. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten en uw eigen Werkplan Ethiek. De Leergang is speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Week van reflectie.

De praktijkgerichte Leergang ‘Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk; In gesprek over goede zorg’ is ontwikkeld op basis van vragen van deelnemers aan de Week van reflectie: hoe kunnen wij binnen onze organisatie succesvol aan de slag met ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad? We gaan met elkaar in gesprek over goede zorg, aan de hand van morele dilemma’s die deelnemers zelf inbrengen. En u krijgt aanbevelingen op basis van jarenlang onderzoek naar succesvolle praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en Moreel Beraad. Aan de hand van uw eigen ervaringen en de aanbevelingen krijgt u praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en Moreel Beraad binnen uw organisatie.

De interactieve Leergang 'Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk; In gesprek over goede zorg' bestaat uit verschillende modules, verdeeld over zes cursusdagen. Deelnemers kunnen rekenen op individuele begeleiding. Aan de speciale Jubileumleergang wordt meegewerkt door toonaangevende gastdocenten: prof. dr. Inez de Beaufort, hoogleraar gezondheidsethiek Erasmus Medisch Centrum; en prof. dr. Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Afwisselende werkvormen

Deelnemers aan de Leergang 'Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk' kunnen afwisselende werkvormen verwachten: interactieve presentaties, studieopdrachten, workshop, individuele sessie, en presentatie eindopdracht.

Studieopdrachten

Deelnemers krijgen ter voorbereiding van elke cursusdag een studieopdracht toegestuurd. Deelnemers ontvangen feedback op de studieopdrachten. Studieopdrachten zijn onderdeel van de Leergang.

Praktijkgericht 'Werkplan Ethiek'

U gaat naar huis met nieuwe inspiratie en uw eigen praktijkgericht Werkplan Ethiek, waarmee u meteen aan de slag kunt in uw organisatie.

Hand-out en Stappenplan Moreel Beraad

Deelnemers ontvangen de hand-out ‘Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk’ en het Stappenplan Moreel Beraad, onderdeel van de praktijkgerichte methodiek ‘Dilemma’s Delen’.

Certificaat van deelname

Iedereen die de Leergang 'Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk' succesvol afrondt, ontvangt een Certificaat van deelname.

Beperkt aantal deelnemers

Om de interactie zo optimaal mogelijk te maken, is het aantal deelnemers beperkt. Maximaal 8 deelnemers kunnen meedoen aan deze bijzondere Leergang.

Aanmelden voor exclusieve Leergang

Meld u snel aan voor de leergang ‘Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk’ (6 cursusdagen) en profiteer van het speciale jubileumaanbod. Bijdrage (met korting) in het jubileumjaar € 1.975,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, reader 'Ethiek en Moreel Beraad in de praktijk', en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen' & de Dilemmakaart. Prijzen exclusief BTW. Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie.

Aanmelden voor Leergang: info@weekvanreflectie.nl

Profiteer van extra korting

Wanneer u twee medewerkers van uw eigen organisatie aanmeldt, krijgt de tweede medewerker 25% korting op het deelnametarief. Speciale korting voor organisaties die meer dan twee medewerkers aanmelden. Wij informeren u graag...

Data Leergang

De Leergang 'Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk’ bestaat uit zes cursusdagen, van 10.00 - 16.00 uur. Data: donderdag 11 mei 2017, donderdag 1 juni 2017 en donderdag 29 juni 2017. Na de zomerstop wordt de Leergang vervolgd op donderdag 14 september 2017, donderdag 5 oktober 2017 en donderdag 2 november 2017. Ontvangst vanaf 9.30 uur; na afloop is er van 16.00 - 16.30 uur gelegenheid om vragen te stellen en na te praten. De Leergang vindt plaats op een locatie centraal in het land.

Voor wie

Iedereen die betrokken is bij het opzetten of ondersteunen van ethiek en reflectie in de eigen organisatie: uitvoerende professionals en leidinggevenden in de gezondheidszorg, jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg; geestelijk verzorgers; (huis)artsen; specialisten; leden Commissies Ethiek en Medisch Ethische Commissies; ethiekondersteuners; leden Clënten- en Patiëntenraden; leden VAR; docenten (zorg)opleidingen; medewerkers kwaliteit; communicatiemedewerkers; (medisch) maatschappelijk werkers; medewerkers ondersteunende diensten; fysiotherapeuten; en andere geïnteresseerden.

Begeleiding Leergang

De Leergang 'Ethiek & Moreel Beraad in de praktijk; In gesprek over goede zorg' wordt verzorgd door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, trainers, coaches en adviseurs ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad in de gezondheidszorg en jeugdhulp, gespecialiseerd in communicatie. Zij maken deel uit van het professioneel Reflectieteam. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay hebben de praktijkgerichte Leergang ontwikkeld op basis van hun vakkennis, pedagogische en didactische expertise, gesprekken met zorgprofessionals, en hun jarenlange ervaring met het verzorgen van scholing op het gebied van ethiek, reflectie en Moreel Beraad. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn initiatiefnemers en organisatoren van de Week van reflectie en EthiekAcademy, met als drijfveer: een bijdrage leveren aan goede zorg.

Raad van Advies

Het Reflectieteam wordt voor de Leergang bijgestaan door een Raad van Advies, die bestaat uit uitvoerende professionals, leidinggevenden en bestuurders van zorginstellingen, jeugdhulporganisaties en vertegenwoordigers van instanties die belang hebben bij de Leergang 'Ethiek in de praktijk; In gesprek over goede zorg'. Ook heeft een aantal onafhankelijke specialisten zitting in de Raad van Advies. De inzet van de Raad van Advies garandeert dat de Leergang afgestemd is en blijft op de doelgroep, met een praktijkgericht programma.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Annuleren kan, alleen schriftelijk, tot 11 april 2017. Bij annulering wordt € 50,- in rekening gebracht. Na 11 april 2017 is annuleren niet meer mogelijk. Prijzen zijn exclusief BTW.
Meld u z.s.m. aan voor deze bijzondere Leergang. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing


logo ethiek academy

 

moreel beraad flyer

 

 

  

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen