Donderdag 7 november 2019

Trainingsdag 'Ethiek en integriteit in de praktijk'

Praktijkgericht, interactief en inspirerend

Geïnteresseerd in ethiek en reflectie? Doe mee aan de praktijkgerichte trainingsdag 'Ethiek en integriteit in de praktijk', die plaatsvindt op donderdag 7 november 2019. U kunt rekenen op een afwisselend programma, met uw eigen praktijk als uitgangspunt. De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten.

De trainingsdag 'Ethiek en integriteit in de praktijk' biedt u een boeiende kennismaking met ethiek, en wat ethiek in uw eigen praktijk kan betekenen.

In gesprek over morele dilemma's

We gaan met elkaar in gesprek over goede zorg en morele dilemma's in de dagelijkse praktijk. Met welke dilemma's heeft u te maken, en hoe gaat u hiermee om? We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van de Dilemmakaart, een uitnodigende werkvorm om met elkaar in gesprek te gaan over dilemma's in de dagelijkse praktijk.

Waarden en normen

We besteden aandacht aan de waarden die belangrijk zijn in onze dagelijkse praktijk. Welke waarden zijn leidend? Welke rol spelen uw waarden bij het nemen van beslissingen?

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Wij maken goede zorg zichtbaar

U maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en moreel beraad, aan de hand van een interactieve presentatie. Wat zijn de aanbevelingen op basis van de ervaringen van deze inspirerende organisaties? Een presentatie op basis van jarenlang praktijkonderzoek.

Succesvol verder met ethiek en reflectie

met hart & ziel voor goede zorg

We gaan met elkaar in gesprek over de ethiekactiviteiten die in uw organisatie plaatsvinden. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten? Hoe kunnen we collega's bij ethiek en reflectie betrekken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol op te zetten en onder de aandacht te houden in de eigen organisatie? U krijgt praktijkgerichte aanbevelingen, toegespitst op uw eigen organisatie.

Praktische tips en handvatten

U krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad in uw praktijk/organisatie. Tips en handvatten waarmee u meteen aan de slag kunt.

Kleine groep deelnemers en Deelnamecertificaat

De kleine groep deelnemers (8 à 10) staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie. Deelnemers ontvangen een Deelnamecertificaat.

Dilemmakaart voor elke deelnemer

Elke deelnemer ontvangt na afloop de Dilemmakaart, onderdeel van ‘Dilemma’s delen; In gesprek over goede zorg’. Een praktijkgerichte en toegankelijke methodiek om morele dilemma’s met elkaar te bespreken, ontwikkeld door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay.

Aanmelden trainingsdag: Reflectieteam Week van reflectie

Praktische informatie

Datum: Donderdag 7 november 2019
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats: centraal in het land (Amersfoort)
Bijdrage: € 495,- p.p. inclusief koffie/thee, lunch, documentatie en voor elke deelnemer de Dilemmakaart.

Voor wie

Iedereen die betrokken is bij ethiek in de eigen organisatie: leden Commissies Ethiek en Medisch Ethische Commissies; (uitvoerende) professionals en leidinggevenden; geestelijk verzorgers; artsen; specialisten; ethiekondersteuners; leden Clënten- en Patiëntenraden; leden VAR; docenten zorgopleidingen; medewerkers kwaliteit; medewerkers communicatie; (medisch) maatschappelijk werkers; beleidsmedewerkers; financials; ondersteunende diensten; en andere geïnteresseerden.

Incompany

De trainingsdag 'Ethiek en integriteit in de praktijk' kan ook Incompany worden verzorgd. Wij komen graag naar u toe voor een opleiding op maat, toegespitst op uw organisatie.
Meer informatie: U kunt ons een e-mail sturen of bellen: 064 125 60 04.

Begeleiding

De scholing wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, Ethiek Academy, initiatiefnemers en organisatoren Week van reflectie. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn trainers, coaches en adviseurs ethiek, ethische reflectie en moreel beraad, gespecialiseerd in communicatie, publiciteit en creatieve manieren om ethiek onder de aandacht te brengen en te houden.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Annuleren kan alleen schriftelijk tot zes weken voor de scholingsdag. Prijzen zijn exclusief BTW. Meld u z.s.m. aan voor deze bijzondere scholing. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .ethiekacademy Reflectietraining

 

 

'AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren en zijn praktijkgericht. We hebben genoten van de boeiende scholingsdag'

 

deelnemers scholing 'Ethiek in één dag'