Activiteitenagenda Week van reflectie 2021

Dijklander Ziekenhuis organiseert inspirerende ethiekactiviteiten

Het Dijklander Ziekenhuis doet mee aan de Week van reflectie, met als thema 'Sta eens stil....' Medewerkers van het ziekenhuis gaan met elkaar in gesprek over goede zorg. Er vinden allerlei activiteiten plaats, zoals 'De vraag van de dag' en 'Een kaartje op een gezond taartje'. Op de afdelingen Intensive Care en Acute Zorg van de locaties Hoorn en Purmerend wordt een ethiek pilot gehouden, met elke dag een ethiekactiviteit. Ziekenhuisbreed wordt meegewerkt: Kernteam Ethiek, centrale keuken, afdeling communicatie, enzovoort.

'Wij willen tijdens de Week van reflectie graag op een actieve, concrete en ludieke wijze vormgeven aan het gesprek over goede zorg', aldus Peer Evers, geestelijk verzorger en ethiek adviseur. 'Het geeft een goed gevoel om met veel andere zorginstellingen die week verbonden te zijn en te reflecteren op onze zorg.'

Vraag van de dag

Elke dag een uitdagende vraag met behulp van een kaartenspel voor alle afdelingen via intranet en de teamcoördinatoren. Contactpersoon: Klarianne Roseboom, communicatie adviseur.

Een kaartje op een gezond taartje

Een uitdeelactie voor alle Dijklanders: medewerkers van de klinieken, poliklinieken en ondersteunende diensten op de locaties Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam. De uitdeelactie is bedoeld als kick off, start van de week, en is een initiatief van de centrale keuken van het Dijklander Ziekenhuis

Ethiek pilot op afdelingen IC en Acute Zorg

De ethiek pilot wordt gehouden op de afdelingen Intensive Care (IC) en Acute Zorg Unit (AZU) van de locaties Hoorn en Purmerend. Het programma van de pilot op de IC is mede samengesteld door de IC/AZU. Op genoemde afdelingen zal elke dag een ethiekactiviteit plaatsvinden. De week wordt begonnen met een broodje ethiek met een vraag van de dag. Later in de week wordt er ook een morele consultatie en een moreel beraad gehouden. Aan de ethiek pilot wordt meegewerkt door het Kernteam Ethiek, de gespreksleiders moreel beraad en de geestelijk verzorgers van het Dijklander Ziekenhuis.

De activiteiten tijdens de Week van reflectie worden georganiseerd door Peer Evers, geestelijk verzorger & ethiek adviseur en het Kernteam Ethiek, in nauw overleg met de diverse raden en werkgroepen, in het bijzonder met de ambassadeurs van 'het gesprek over goede zorg'. Ook de centrale keuken van het ziekenhuis doet mee. De afdeling communicatie ondersteunt de activiteiten.

Praktische informatie
Datum: maandag 22 t/m 26 november 2021
Voor wie: medewerkers Dijklander Ziekenhuis

Website: Dijklander Ziekenhuis

Samenwerken aan goede zorg

Logo