Week van reflectie congres, maandag 23 november 2015

‘In gesprek over goede zorg; Ethiek en reflectie in de praktijk’

U heeft tijdens het Week van reflectie congres dé kans om deel te nemen aan een unieke masterclass met drie topsprekers: prof. dr. Heleen Dupuis, prof. dr. Joris Slaets en drs. Gemma Tielen. Verder op het programma: het debat ‘Veilige Zorg’, met prikkelende bijdragen van onder meer mr. Léon Wever en Jan Valkenborgh. En u kunt deelnemen aan praktijkgerichte, interactieve workshops. Communicatie Company organiseert voor de achtste keer het Week van reflectie congres.

Henk Bakker, voorzitter vereniging verpleegkundigen en verzorgenden V&VN en bestuursvoorzitter Kentalis, geeft aan het begin van het congres het startsein voor de landelijke Week van reflectie & ethiek 2015. Dagvoorzitter: Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr.

Masterclass met prof. dr. Heleen Dupuis, prof. dr. Joris Slaets & drs. Gemma Tielen

U kunt deelnemen aan een unieke masterclass met lezingen van drie topsprekers:

  ’Wie zit er onder de tafel?; Reflectie in de jeugdzorg’

  drs. Gemma Tielen, hoofdinspecteur Inspectie Jeugdzorg.

  ‘Kansen scheppen voor leefplezier begint bij een relatie’

  prof. dr. Joris Slaets, directeur kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing en hoogleraar ouderengeneeskunde UMC Groningen.

  ’Ethiek in de zorg maakt het verschil’

  prof. dr. Heleen Dupuis, emeritus hoogleraar medische ethiek Rijksuniversiteit Leiden

Geïnspireerd door de lezingen kunt u vervolgens deelnemen aan een verdiepingsmasterclass. De drie sprekers verzorgen ieder een verdiepingsmasterclass over het thema van hun lezing. U kunt vooraf aangeven voor welke verdiepingsmasterclass u kiest. Inschrijving op volgorde van aanmelding. (Er is een beperkt aantal deelnemers per verdiepingsmasterclass.)

Debat 'Veilige Zorg' met toonaangevende sprekers

Verder op het programma: een actueel en prikkelend debat over 'Veilige Zorg', met bijdragen van toonaangevende sprekers: mr. Léon Wever, directeur Jeugd ministerie VWS; Jopie Verhoeven, voorzitter patiëntenadviesraad Radboud UMC; drs. Ine Cox, specialist ouderengeneeskunde en medisch directeur ZZG Zorggroep; en Jan Valkenborgh, voorzitter Raad van Bestuur Daelzicht.

Deelnemen aan praktijkgerichte workshops

U kunt deelnemen aan twee workshoprondes, met een inspirerend aanbod van praktijkgerichte en interactieve workshops: ‘Ethiek in de praktijk’, ‘Zorg en de waarde(n) van mensen’; ‘Moreel leiderschap’; ‘In gesprek over ethische dilemma’s; ‘Mindfulness’; ‘Social Media’ en ‘Onafhankelijkheid: een onhaalbaar en onbetaalbaar ideaal?’. Ook is er gelegenheid om over cliëntparticipatie in gesprek te gaan met Jopie Verhoeven, voorzitter Patientenadviesraad Radboudumc. Lees het overzicht van alle workshops...

Aanmelden voor congres

Kom naar dit bijzondere Week van reflectie congres, en meld u snel aan. Er is een beperkt aantal plaatsen. Vol=vol. Deelname € 95*, inclusief lunch, koffie, thee, en drankje & hapje na afloop. Het congres vindt plaats bij Ipse de Bruggen in Zoetermeer. *Bijdragen voor het congres komen ten goede aan de Week van reflectie.

Aanmelden voor het Week van reflectie congres 2015: info@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Datum: maandag 23 november 2015
Tijd: 10.30 - 16.30 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur. Na afloop drankje & hapje
Plaats: Ipse de Bruggen, Louis Braillelaan 42, 2719 EK Zoetermeer
Toegang: € 95,- (inclusief lunch, koffie/thee, drankje & hapje na afloop)
Voor wie: verzorgenden, verpleegkundigen en jeugdzorgmedewerkers; leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders in de gezondheidszorg, jeugdzorg & jeugdgezondheidszorg; cliënten- en patiëntenraden; (huis)artsen en specialisten; beleidsmedewerkers gemeenten; docenten en studenten zorgopleidingen; werkgevers- en werknemersorganisaties & beroepsverenigingen; medewerkers Welzijn en andere geïnteresseerden.

* Het Week van reflectie congres wordt gefaciliteerd door Ipse de Bruggen, partner Week van reflectie.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Zij/hij is van harte welkom. We ontvangen in dat geval graag zijn/haar gegevens vóór 23 november 2015. Op al onze bijeenkomsten zijn de algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.

Meer informatie

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, initiatiefnemers en organisatoren Week van reflectie en founders Communicatie Company, beantwoorden graag uw vragen: telefoon 088 - 626 65 29 of e-mail info@weekvanreflectie.nlprogramma Portret van Heleen Dupuis
Prof. dr. Heleen Dupuis
Prof. dr. Joris Slaets
Gemma Tielen
Drs. Gemma Tielen

Het Week van reflectie congres wordt mogelijk gemaakt door ...
 • communicatie company
 • Inspectie Jeugdzorg
 • ipse
 • leyden_academy