Donderdag 21 maart 2024

Ethiek in de praktijk: In gesprek over ethische dilemma's

Inspirerende training van één dag


Op zoek naar inspiratie? Doe mee aan de succesvolle training 'Ethiek in de praktijk; In gesprek over ethische dilemma's'. Praktijkgericht en interactief programma. We gaan met elkaar in gesprek over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk. En u krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te gaan met ethiek in uw organisatie. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten.

De training 'Ethiek in de praktijk; In gesprek over ethische dilemma's' is inmiddels verzorgd voor een groot aantal geïnteresseerden. Deelnemers zijn enthousiast over het praktijkgerichte en interactieve programma.

In gesprek over ethische dilemma's

In gesprek over ethische dilemma's

We gaan met elkaar in gesprek over goede zorg en ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk. Met welke dilemma's heeft u te maken, en hoe gaat u hiermee om? We gaan in gesprek aan de hand van uitnodigende methodieken. En u maakt kennis met inspirerende werkvormen, zoals een Ethiekspel.

Waarden en normen

We besteden aandacht aan de waarden die belangrijk zijn in onze dagelijkse praktijk. Welke waarden zijn leidend? Welke rol spelen uw waarden bij het nemen van beslissingen?

Inspirerende praktijkvoorbeelden

U maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en moreel beraad. Wat zijn de aanbevelingen op basis van de ervaringen van deze inspirerende organisaties?

Succesvol verder met ethiek; praktische handvatten

We gaan met elkaar in gesprek over ethiek in uw organisatie. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten en dilemma's? Hoe kunnen collega's bij ethiek en moreel beraad worden betrokken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol op te zetten en onder de aandacht te houden in de eigen organisatie? U krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad in uw praktijk/organisatie.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie.

Aanmelden

Meld u snel aan voor de bijzondere training 'Ethiek in één dag; in gesprek over ethische dilemma's’ op donderdag 21 september 2023. Uw bijdrage: € 195,-  p.p. inclusief lunch, koffie/thee en documentatie. Prijzen exclusief BTW.

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpprofessionals, leidinggevenden in de zorg en jeugdhulp, geestelijk verzorgers, artsen, specialisten, leden Commissie Ethiek, (zorg)ethici, sociaal werkers, leden VAR, beleidsmedewerkers, en andere geïnteresseerden in zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, jeugdbescherming, sociale sector en welzijn.

Praktische informatie

Datum: donderdag 21 maart 2024
Tijd: 9.30 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur.
Plaats: Amersfoort
Bijdrage: € 195 p.p. inclusief koffie/thee, lunch, en documentatie

Meer informatie

Meer weten over de training? Het Reflectieteam beantwoordt met veel plezier uw vragen:
telefoon 064 125 60 04 of per mail...

 

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .ethiekacademy Reflectietraining

Extra informatie


Begeleiding Verhindering