Donderdag 25 mei 2023

Training 'Ethiek in één dag'

Praktijkgericht, inspirerend en interactief

Betrokken bij ethiek? Doe mee aan de inspirerende training 'Ethiek in één dag' op donderdag 25 mei 2023. Praktijkgericht en interactief programma. Uw eigen praktijk is uitgangspunt. U krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad in uw eigen werksituatie.

De training 'Ethiek in één dag' biedt u een boeiende kennismaking met ethiek, en hoe u ethiek succesvol kunt opzetten en onder de aandacht kunt houden in uw werksituatie. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten.

In gesprek over ethische dilemma's

We gaan met elkaar in gesprek over goede zorg en ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk. Met welke dilemma's heeft u te maken, en hoe gaat u hiermee om? We gaan in gesprek aan de hand van uitnodigende methodieken.

Waarden en normen

We besteden aandacht aan de waarden die belangrijk zijn in onze dagelijkse praktijk. Welke waarden zijn leidend? Welke rol spelen uw waarden bij het nemen van beslissingen?

Inspirerende praktijkvoorbeelden

U maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en moreel beraad. Wat zijn de aanbevelingen op basis van de ervaringen van deze inspirerende organisaties?

Succesvol verder met ethiek; praktische handvatten

We gaan met elkaar in gesprek over ethiek in uw organisatie. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten en dilemma's? Hoe kunnen collega's bij ethiek en moreel beraad worden betrokken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol op te zetten en onder de aandacht te houden in de eigen organisatie? U krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad in uw praktijk/organisatie.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie.

Meld u snel aan voor de training ‘Ethiek in één dag’ op donderdag 25 mei

Training ‘Ethiek in één dag’ Bijdrage € 345,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee en documentatie. Prijzen exclusief BTW.

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpprofessionals, geestelijk verzorgers, leidinggevenden en directeuren in de zorg en jeugdhulp, leden Commissie Ethiek en Medisch Ethische Commissie, artsen, specialisten, sociaal werkers, beleidsmedewerkers, medewerkers P&O, leden VAR, cliëntondersteuners, leden Cliëntenraad, communicatiemedewerkers, en andere geïnteresseerden in zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, sociale sector en welzijn.

Praktische informatie

Datum: donderdag 25 mei 2023
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur.
Plaats: Amersfoort
Bijdrage: € 345 p.p. inclusief koffie/thee, lunch, en documentatie

 

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .ethiekacademy Reflectietraining

Extra informatie


Begeleiding Verhindering