Start donderdag 3 oktober 2024

Training 'Ethiek in de zorg'

Met praktische tips en handvatten


De inspirerende training 'Ethiek in de zorg' gaat donderdag 3 oktober 2024 van start. Jouw eigen praktijk is uitgangspunt. Je krijgt handvatten om ethiek succesvol te organiseren, en collega’s hierbij te betrekken. En je krijgt praktische tips om ruimte te maken voor ethische reflectie en moreel beraad in jouw organisatie. Je maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden, en we gaan in gesprek over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk. Met deze bijzondere training kun je geïnspireerd verder met ethiek in jouw organisatie.

De training 'Ethiek in de zorg' is inmiddels succesvol verzorgd voor deelnemers in het hele land. Deelnemers zijn enthousiast over de training vanwege de praktijkgerichte opzet, de persoonlijke aandacht, en de concrete handvatten.

Opzet training 'Ethiek in de zorg'

Ethiek in de praktijk
  • Drie scholingsdagen van 9.30 - 16.00 uur
  • Succesvol organiseren ethiek, en collega's betrekken
  • Kennismaken met inspirerende praktijkvoorbeelden
  • Verdieping begrippen als ethiek, waarden en normen
  • In gesprek over ethische dilemma’s in de dagelijkse praktijk
  • Praktische tips en handvatten 'ethiek in de eigen organisatie'

* Het Reflectieteam stemt het programma graag af op jouw wensen.

Ethiek succesvol organiseren

In gesprek over ethische dilemma'sWe gaan met elkaar in gesprek over ethiek in jouw organisatie. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten en dilemma's? Hoe kunnen collega's bij ethiek en moreel beraad worden betrokken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol onder de aandacht te houden in de eigen organisatie? Je krijgt praktische tips en handvatten om ethiek succesvol te organiseren, en collega's hierbij te betrekken. En je krijgt praktische tips om in de dagelijkse praktijk ruimte te maken voor reflectie en moreel beraad.

Eigen praktijk uitgangspunt

Jouw eigen praktijk is uitgangspunt. Je krijgt nieuwe ideeën en inzichten om ethiek onder de aandacht te houden. Tijdens elke scholingsdag wordt gekeken hoe je de nieuwe ideeën en inzichten kunt toepassen in jouw organisatie.

In gesprek over ethische dilemma's

We gaan in gesprek over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk. Je maakt kennis met diverse werkvormen en gespreksmethodieken. We besteden aandacht aan waarden en normen. Welke waarden zijn leidend in onze werksituatie? Welke rol spelen onze waarden en normen bij het nemen van beslissingen?

Kennismaken met inspirerende praktijkvoorbeelden

Je maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek en moreel beraad. Je krijgt aanbevelingen op basis van jarenlang onderzoek naar succesvolle praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en moreel beraad. Aan de hand van de aanbevelingen krijg je praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad in jouw organisatie.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie.

Unieke opzet met twee trainers

De training 'Ethiek in de zorg' heeft een unieke opzet met twee trainers. Dit betekent extra aandacht en ruimte voor feedback voor u als deelnemer.

Profiteer van groepskorting

Samen met collega's van dezelfde organisatie deelnemen? Profiteer van speciale groepskorting.

Ethiek in de praktijk

Praktische informatie

De training bestaat uit drie inspirerende scholingsdagen
Data: donderdag 3 oktober, donderdag 7 november en
donderdag 12 december 2024
Tijd: 9.30 - 16.00 uur
Plaats: Amersfoort
Bijdrage: € 1.395 p.p. inclusief koffie/thee, lunch, en documentatie
Prijzen exclusief BTW.

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden; verpleegkundig specialisten; leidinggevenden en directeuren in de zorg; geestelijk verzorgers; leden Commissie Ethiek, (zorg)ethici, adviseurs ethiek; artsen, specialisten, beleidsmedewerkers; jeugdzorgprofessionals; sociaal werkers; leden Verpleegkundige Adviesraad (VAR; cliëntondersteuneis; en andere geïnteresseerden in de zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, jeugdbescherming, sociale sector en welzijn.

Meer informatie

Meer weten over de training of groepskorting? Het Reflectieteam beantwoordt met veel plezier jouw vragen: telefoon 064 125 60 04 of Vragen per mail...

 

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .


 

ethiekacademy