nieuwsbutton

Praktijkgerichte scholing ethiek, reflectie en Moreel Beraad

Maak kennis met het bijzondere scholingsaanbod van het professioneel Reflectieteam. Het Reflectieteam bestaat uit specialisten ethiek, reflectie en Moreel Beraad. De scholingen van het Reflectieteam zijn praktijkgericht, met veel ruimte voor dialoog, interactie en reflectie. U bent van harte welkom om deel te nemen.

U kunt het Reflectieteam ook uitnodigen om een scholing of workshop in uw eigen organisatie te verzorgen, of u te ondersteunen bij het herpositioneren van de Commissie Ethiek. De Incompany scholing wordt afgestemd op uw wensen. Het Reflectieteam komt graag naar u toe.

De Week van reflectie is een onafhankelijk initiatief, dat werkt zonder winstoogmerk. Inkomsten komen ten goede aan de Week van reflectie.

Informatie: Reflectieteam, tel. 0561 47 51 67 of e-mail: Reflectieteam Week van reflectie


• Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg'

illustratie leergang ethiek in de zorgDe praktijkgerichte en interactieve Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg' gaat 7 mei 2020 van start. U kunt rekenen op een afwisselend programma met inspirerende presentaties, workshops van toonaangevende gastsprekers, en alle ruimte voor interactie, reflectie en persoonlijke feedback. U krijgt praktische tips en handvatten om ethiek succesvol te ontwikkelen in uw organisatie, en medewerkers hierbij optimaal te betrekken. Uniek in de Leergang: u ontwikkelt uw persoonlijk Werkplan Ethiek Lees meer...

• Veiligheid en voorkomen seksueel misbruik in de jeugdhulp

illustratie training veilige jeugdhulp
Jeugdhulpprofessionals gaan met elkaar in gesprek over morele dilemma's en vragen in de dagelijkse praktijk. Thema: ‘Veiligheid en voorkomen seksueel misbruik in de jeugdhulp’. De training is al succesvol uitgevoerd binnen diverse jeugdzorgorganisaties.
Lees meer...

• Opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’

De inspirerende opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' gaat van start op donderdag 19 maart 2020. U krijgt praktische tips en handvatten om moreel beraad te leiden. En we besteden aandacht aan de organisatie en implementatie van moreel beraad, op basis van praktijkvoorbeelden. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten. Met de opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’ kunt u geïnspireerd verder in uw organisatie.
Lees meer...

• Scholing 'Cliëntenraad en ethiek; In gesprek over goede zorg'


Graag nodigen wij u uit voor de praktijkgerichte scholing 'Cliëntenraad en ethiek; In gesprek over goede zorg', die start op vrijdag 3 april 2020. U kunt een afwisselend programma verwachten met inspirerende presentaties, en alle ruimte voor interactie, reflectie en dialoog. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten, en praktische handvatten. Lees meer...

• Ondernemingsraad & ethiek; In gesprek over morele dilemma's in de praktijk'


Graag nodigen wij u uit voor de praktijkgerichte scholingsdag 'Ondernemingsraad & ethiek; In gesprek over morele dilemma's in de praktijk', die plaatsvindt op vrijdag 5 juni 2020. U kunt een afwisselend programma verwachten met een inspirerende presentatie, en alle ruimte voor interactie, reflectie en dialoog. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten, en praktische handvatten. Lees meer...

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .

 

logo ethiek academy

De trainingen dragen bij aan:

  • Kwaliteit van de zorg en jeugdzorg
  • Kwaliteit van leven van cliënten, patiënten en bewoners
  • Professionalisering
  • Toename professionele morele competenties
  • Positieve en open zorgcultuur
  • Werkplezier