Praktijkgerichte scholing ethiek, reflectie en Moreel Beraad

Maak kennis met het bijzondere scholingsaanbod van het professioneel Reflectieteam. Het Reflectieteam bestaat uit specialisten ethiek, reflectie en Moreel Beraad. De scholingen van het Reflectieteam zijn praktijkgericht, met veel ruimte voor dialoog, interactie en reflectie. U bent van harte welkom om deel te nemen.

U kunt het Reflectieteam ook uitnodigen om een scholing of workshop in uw eigen organisatie te verzorgen, of u te ondersteunen bij het herpositioneren van de Commissie Ethiek. De Incompany scholing wordt afgestemd op uw wensen. Het Reflectieteam komt graag naar u toe.

Informatie: Reflectieteam, tel. 0561 47 51 67 of e-mail reflectieteam@weekvanreflectie.nl


• Leergang 'Ethiek in de zorg'

illustratie leergang ethiek in de zorgDe Leergang 'Ethiek in de zorg' bestaat uit zes inspirerende studiedagen. Met deze bijzondere Leergang investeert u in de succesvolle ontwikkeling van ethiek en reflectie in uw organisatie, in relatie tot de kwaliteit van de zorg. U maakt kennis met nieuwe ideeën en inzichten om ethiek op de agenda te zetten en te houden, en collega's optimaal te betrekken. Kennis delen, samenwerking en verbinding staan centraal. De Leergang is een initiatief van de Ethiek Academy, voortgekomen uit de Week van reflectie. Lees meer...

• Cliëntenraad en ethiek; In gesprek over goede zorg

Graag nodigen wij u uit voor de praktijkgerichte scholing 'Cliëntenraad en ethiek; In gesprek over goede zorg', die plaatsvindt op donderdag 21 juni 2018. U kunt een afwisselend programma verwachten met een inspirerende presentatie, en alle ruimte voor interactie, reflectie en dialoog. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten, en praktische handvatten.
Lees meer...

• Basiscursus Ethiek

Maak kennis met ethiek en reflectie in de praktijk. Een afwisselend en praktijkgericht programma voor iedereen die meer wil weten over ethiek en alles wat hiermee te maken heeft. Zowel voor professionals, leidinggevenden als cliëntenraden. Drie dagen volop inspiratie, met uw eigen praktijk als uitgangspunt.
Lees meer...

• Training ‘Veilige Jeugdhulp Veiligheid en voorkomen seksueel misbruik in jeugdhulp'

Kinderen in de jeugdhulpJeugdzorgprofessionals gaan met elkaar in gesprek over morele dilemma's, aan de hand van een casus uit de dagelijkse praktijk. Thema: ‘Veiligheid en voorkomen seksueel misbruik in de jeugdhulp’. De training is al succesvol uitgevoerd binnen diverse jeugdzorgorganisaties.

Lees meer...

• Reflectietraining 'In gesprek over goede zorg'

in gesprek over goede zorg De training is al met veel succes binnen zorginstellingen en jeugdzorgorganisaties uitgevoerd. Het Reflectieteam komt graag naar u toe om de training ook binnen uw organisatie te verzorgen. Deelnemers gaan een hele middag met elkaar in gesprek over morele dilemma’s uit de eigen praktijk. Een training met moreel beraad, zowel voor professionals als leidinggevenden in de zorg & jeugdzorg. De training kan binnen uw eigen organisatie worden verzorgd; data in overleg. Lees meer...

• Interactieve training Morele Communicatie

moreel beraad in de praktijk Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over morele aspecten van communicatie, aan de hand van eigen casuïstiek. Aandacht wordt besteed aan bijzondere vormen van communicatie in een bijenvolk.
Lees meer...
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .

 

logo ethiek academy

De trainingen dragen bij aan:

  • Kwaliteit van de zorg en jeugdzorg
  • Kwaliteit van leven van cliënten, patiënten en bewoners
  • Professionalisering
  • Toename professionele morele competenties
  • Positieve en open zorgcultuur
  • Werkplezier