Inspirerende scholingsdag, donderdag 21 juni 2018

'Cliëntenraad en ethiek; In gesprek over goede zorg'

moreel beraad in de praktijk Graag nodigen wij u uit voor de praktijkgerichte scholingsdag 'Cliëntenraad en ethiek; In gesprek over goede zorg', die plaatsvindt op donderdag 21 juni 2018. U kunt een afwisselend programma verwachten met een inspirerende presentatie, en alle ruimte voor interactie, reflectie en dialoog. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten, en praktische handvatten.

In gesprek over ethische dilemma's

Tijdens de scholingsdag gaan we met elkaar in gesprek over goede zorg, en ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk van de deelnemers. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van de Dilemmakaart, een laagdrempelige methodiek om ethische dilemma's met elkaar te bespreken.

Cliënten en patiënten bij ethiek en reflectie betrekken

mirjam

Uw eigen praktijk is uitgangspunt op deze bijzondere scholingsdag. Op welke manier heeft de Cliëntenraad te maken met ethiek? Welke ethiekactiviteiten vinden plaats in uw organisatie? Hoe kunnen we cliënten en patiënten bij ethiek en reflectie betrekken? We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van de interactieve presentatie over 'Ethiek in de praktijk' en uw eigen ervaringen. U maakt op een toegankelijke manier (nader) kennis met ethiek in de praktijk.

Inspirerende praktijkvoorbeelden

U maakt kennis met best practices; succesvolle praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en Moreel Beraad. In de presentatie aandacht voor organisaties waar inspirerende verbindingen zijn tussen Commissie Ethiek en Cliëntenraad. Wat zijn de aanbevelingen op basis van de ervaringen van deze inspirerende zorginstellingen? Een presentatie op basis van jarenlang praktijkonderzoek.

Praktische tips en handvatten

U krijgt tijdens deze scholingsdag informatie, en vooral ook concrete handvatten, toegespitst op uw eigen organisatie.

Dilemmakaart

Elke deelnemer ontvangt de Dilemmakaart. De Dilemmakaart is onderdeel van ‘Dilemma’s delen', een praktijkgerichte en toegankelijke methodiek, ontwikkeld door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay.

Kleine groep deelnemers

Maximaal 12 deelnemers kunnen meedoen aan deze scholing. De kleine groep staat garant voor veel ruimte voor dialoog, reflectie en interactie.

Bewijs van deelname

Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

Profiteer van speciaal aanbod

Meld u snel aan voor deze bijzondere scholing en profiteer van het speciaal aanbod. Wanneer u zich met drie collega's van uw Cliëntenraad/organisatie aanmeldt voor deze scholingsdag, kan de vierde collega gratis deelnemen.

Aanmelden scholingsdag Cliëntenraad en ethiek: info@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Datum: donderdag 21 juni 2018
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats: Amersfoort (goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto)
Bijdrage: € 195,- p.p. inclusief, lunch, en voor elke deelnemer de Dilemmakaart en het boek 'Bezield Besturen'.

Voor wie

Leden Cliëntenraad, leden Patiëntenraad, leden Cliëntenorganisaties, leden Patiëntenorganisaties, cliënten, patiënten, mantelzorgers, betrokken zorgprofessionals, en andere betrokkenen bij cliëntparticipatie in de zorg en jeugdhulp.

Begeleiding

De scholingsdag wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, organisatieadviseurs, trainers en coaches ethiek en Moreel Beraad, diversiteit, cliëntparticipatie en leiderschap. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn initiatiefnemers van de Week van reflectie in de zorg en oprichters van de Ethiek Academy.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Annuleren kan alleen schriftelijk. Annuleren alleen schriftelijk tot 21 mei 2018. Bij annulering wordt € 50,- in rekening gebracht. Na 21 mei 2018 is annuleren niet meer mogelijk. Prijzen zijn exclusief BTW. Meld u z.s.m. aan voor deze bijzondere scholingsdag. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .


logo ethiek academy
Reflectietraining

 


 

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen

 

Een deelnemer