jubileum Week van reflectie
Startdatum: donderdag 12 april 2018

Leergang 'Ethiek in de praktijk;
In gesprek over goede zorg’

Inspirerend en interactief programma

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de exclusieve Leergang ‘Ethiek in de praktijk; In gesprek over goede zorg’. Een praktijkgericht en interactief programma met praktische tips en handvatten, waarmee u geïnspireerd verder kunt gaan met ethiek, reflectie en Moreel Beraad binnen uw organisatie. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten en uw eigen Werkplan Ethiek. De Leergang is speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Week van reflectie.

De praktijkgerichte Leergang ‘Ethiek in de praktijk’ is ontwikkeld op basis van vragen van deelnemers aan de Week van reflectie: hoe kunnen wij binnen onze organisatie succesvol aan de slag met ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad? We gaan met elkaar in gesprek over goede zorg, aan de hand van morele dilemma’s die deelnemers zelf inbrengen. En u krijgt aanbevelingen op basis van jarenlang onderzoek naar succesvolle praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en Moreel Beraad. Aan de hand van interactieve presentaties, uw eigen ervaringen en de aanbevelingen krijgt u praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en Moreel Beraad binnen uw organisatie. Aan de Leergang wordt meegewerkt door toonaangevende gastdocenten.

Praktijkgericht 'Werkplan Ethiek'

U gaat naar huis met nieuwe inspiratie en uw eigen praktijkgericht Werkplan Ethiek, met een concreet stappenplan. Met het Werkplan Ethiek kunt u meteen aan de slag in uw organisatie.

Programma Leergang

De praktijkgerichte en interactieve Leergang 'Ethiek in de praktijk' is opgebouwd uit verschillende modules, verdeeld over zes cursusdagen.

Kennis delen & presentatie eindopdracht

Het programma is zo opgezet, dat collega's optimaal kunnen profiteren van de kennis die u opdoet in de Leergang. Deelnemers verzorgen op de laatste cursusdag een presentatie van de eindopdracht. De eindopdracht is gericht op het delen van de kennis van de Leergang met collega's binnen de eigen organisatie.

Beperkt aantal deelnemers

Om de interactie zo optimaal mogelijk te maken, is het aantal deelnemers beperkt. Maximaal 6 deelnemers kunnen meedoen aan deze bijzondere Leergang.

Afwisselende werkvormen

Deelnemers aan de Leergang 'Ethiek in de praktijk' kunnen afwisselende werkvormen verwachten: interactieve presentaties, studieopdrachten, workshop, en presentatie eindopdracht. Deelnemers kunnen rekenen op individuele begeleiding.

Studieopdrachten

Deelnemers krijgen ter voorbereiding van elke cursusdag studieopdrachten toegestuurd. Deelnemers ontvangen feedback op de studieopdrachten. Studieopdrachten zijn onderdeel van de Leergang.

Hand-out en Stappenplan Moreel Beraad

Deelnemers ontvangen de hand-out ‘Ethiek in de praktijk’ en het Stappenplan Moreel Beraad, onderdeel van de praktijkgerichte methodiek ‘Dilemma’s Delen’.

Certificaat van deelname

Iedereen die de Leergang 'Ethiek in de praktijk' succesvol afrondt, ontvangt een Certificaat van deelname.

Aanmelden Leergang

Meld u snel aan voor de Leergang ‘Ethiek in de praktijk’ (6 cursusdagen) en profiteer van het speciale jubileumaanbod. Bijdrage (met korting) in het jubileumjaar € 1.975,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, reader 'Ethiek in de praktijk', en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen' & de Dilemmakaart. Prijzen exclusief BTW. Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie.

Aanmelden voor Leergang: reflectieteam@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Startdatum: donderdag 12 april 2018. Vervolgdata in overleg.
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur.
Plaats: locatie centraal in het land.
Voor wie: Uitvoerende professionals en leidinggevenden in de gezondheidszorg, jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg; geestelijk verzorgers; leden Commissies Ethiek en Medisch Ethische Commissies; ethiekondersteuners; (huis)artsen; specialisten; leden VAR; docenten (zorg)opleidingen; medewerkers kwaliteit; communicatiemedewerkers; (medisch) maatschappelijk werkers; medewerkers ondersteunende diensten; en andere geïnteresseerden die betrokken zijn bij ethiek en reflectie in de eigen organisatie.

Begeleiding Leergang

De Leergang 'Ethiek in de zorg' wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, trainers en adviseurs ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad in de gezondheidszorg en jeugdhulp, gespecialiseerd in communicatie en publiciteit. Zij maken deel uit van het professioneel Reflectieteam. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay hebben de praktijkgerichte Leergang ontwikkeld op basis van hun vakkennis, pedagogische en didactische expertise; gesprekken met professionals, leidinggevenden en bestuurders in de zorg en jeugdhulp; en hun jarenlange ervaring met het verzorgen van scholing op het gebied van ethiek, reflectie en Moreel Beraad. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn initiatiefnemers en organisatoren van de Week van reflectie en EthiekAcademy, met als drijfveer: een bijdrage leveren aan goede zorg.

Raad van Advies

Het Reflectieteam wordt voor de Leergang bijgestaan door een Raad van Advies, die bestaat uit uitvoerende profesionals, leidinggevenden en bestuurders van zorginstellingen, jeugdhulporganisaties en vertegenwoordigers van instanties die belang hebben bij de Leergang 'Ethiek in de zorg'. Ook heeft een aantal onafhankelijke specialisten zitting in de Raad van Advies. De inzet van de Raad van Advies garandeert dat de Leergang afgestemd is en blijft op de doelgroep, met een praktijkgericht programma.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Annuleren kan alleen schriftelijk. Bij annulering wordt € 50,- in rekening gebracht. Na 30 maart 2018 is annuleren niet meer mogelijk. Prijzen zijn exclusief BTW. Meld u z.s.m. aan voor deze bijzondere Leergang. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing


illustratie leergang ethiek in de zorg

 

Reflectietraining

 


 

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen