jubileum Week van reflectie

Donderdag 11 oktober 2018

Masterclass 'Veilige ouderenzorg;
Ruimte voor reflectie'Betrokken bij de ouderenzorg? Doe mee aan de inspirerende masterclass 'Veilige ouderenzorg; Ruimte voor reflectie', die plaatsvindt op donderdag 11 oktober 2018. Een praktijkgerichte en interactieve masterclass, met praktische tips en handvatten om in uw organisatie geïnspireerd verder te gaan. Met een presentatie van een toonaangevende gastspreker.

'Wat maakt zorg tot goede zorg? Wat zijn voorwaarden voor veilige zorg? En is goede zorg altijd veilige zorg? In de masterclass 'Veilige ouderenzorg' gaan we met elkaar in gesprek over deze actuele vragen. De masterclass is een initiatief van de Ethiek Academy, voortgekomen uit de Week van reflectie.
Het programma is in ontwikkeling.

Ruimte voor reflectie

Als het gaat om goede zorg is ruimte voor ethische reflectie en Moreel Beraad op alle niveaus een belangrijke voorwaarde, van zorgprofessionals tot management. Op welke manier draagt ruimte voor reflectie bij aan veilige ouderzorg? U maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en Moreel Beraad; zorginstellingen die structureel ruimte hebben gemaakt voor ethische reflectie en Moreel Beraad. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten? Wat is het effect als het gaat om veilige ouderenzorg?

In gesprek over ethische dilemma's

Met welk (ethisch) dilemma heeft u recent te maken gehad in uw praktijk? We gaan met elkaar in gesprek over ethische dilemma's, aan de hand van de Dilemmakaart. Een laagdrempelige methodiek om met elkaar in gesprek te gaan over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk. De Dilemmakaart wordt al veel toegepast in de zorg, met positieve resultaten. Deelnemers zijn enthousiast, en hebben vooral veel plezier in het bespreken van dilemma's. Deelnemers krijgen de Dilemmakaart na afloop mee naar huis, zodat ook collega's kennis kunnen maken.

Interactie, dialoog en gelegenheid om vragen te stellen

Uw eigen ervaringen staan centraal in deze masterclass. Na elke presentatie is er gelegenheid om met de spreker en elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Hoe zijn de inzichten toe te passen in uw organisatie?

Praktische handvatten

U krijgt in de masterclass praktische tips en handvatten, toegespitst op uw eigen organisatie. Een inspiratiebron voor u en uw organisatie.

Aanmelden met vroegboekkorting

Meld u tijdig aan voor de masterclass. Er is een beperkt aantal plaatsen. Vol=vol. Profiteer nu van de vroegboekkorting. Tot 21 september 2018 is uw bijdrage € 195.
Na 21 september 2018 is uw bijdrage € 225. Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie.

Aanmelden masterclass: info@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Datum: donderdag 11 oktober 2018
Tijd: 13.00 - 17.00 uur; lunch van 12.00 - 13.00 uur.
Plaats: Locatie centraal in het land.
Bijdrage: Tot 21 september 2018 is uw bijdrage € 195 per persoon. Na 21 september 2018 is uw bijdrage € 225, inclusief koffie/thee en lunch
Voor wie: verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, specialisten, leidinggevenden, management, cliënten, patiënten, bestuurders, toezichthouders, beleidsmedewerkers, kwaliteitsfunctionarissen en andere geïnteresseerden in de ouderenzorg

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Meldt u zich binnen zes weken voor aanvang van de scholingsdag af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Prijzen zijn exclusief BTW. Meld u snel aan voor deze bijzondere scholingsdag. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing . 

 

 

 

dilemmakaart