'Moreel beraad in de ouderenzorg;
In gesprek over goede zorg'

Wat doe je als je een bewoner niet meer wil eten? Hoe ga je ermee om als je met agressie te maken krijgt? We gaan met elkaar in gesprek over morele dilemma's in de dagelijkse praktijk van de ouderenzorg.

Inspirerende workshop

Je eigen praktijk is uitgangspunt in de inspirerende workshop.'Moreel beraad in de ouderenzorg'. Je kunt een afwisselend programma verwachten. De workshop wordt afgestemd op de specifieke wensen van jouw organisatie.

In gesprek over morele dilemma's

We gaan met elkaar in gesprek over morele dilemma's in de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Je krijgt inzicht in morele dilemma's en vragen die spelen in de ouderenzorg. We voeren het gesprek aan de hand van een moreel beraad; een laagdrempelige gespreksmethodiek om een moreel dilemma of morele vraag uit de eigen praktijk te bespreken. Je krijgt inzicht in hoe je aan de hand van een moreel beraad tot een weloverwogen besluit kunt komen.
Centraal staat de vraag: wat is in deze specifieke situatie goede zorg?

Praktische tips en handvatten

De kleine groep deelnemers biedt alle ruimte voor reflectie, dialoog en persoonlijke feedback. Er is volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, en vragen te stellen over je eigen praktijk. En je krijgt praktische tips en handvatten, waarmee je geïnspireerd verder kunt in je organisatie.

Wij komen graag naar je toe om de workshop te verzorgen

Aanvragen Incompany workshop

ethiekacademy

Geïnteresseerd in de Incompany 'Workshop moreel beraad'? U kunt vrijblijvend informatie aanvragen over de mogelijkheden. Dat kan telefonisch 064 125 60 04 of per mail meer informatie aanvragen


Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.ethiekacademy moreel beraad flyer