twitterbutton

Week van reflectie congres, 21 november 2016

Succesvol Week van reflectie congres 2016 met Femke Halsema, Ronnie van Diemen, Carlo Leget, Tineke Abma, Joris Slaets e.v.a.

De Week van reflectie is op maandag 21 november 2016 in het ministerie van VWS van start gegaan met het succesvolle en drukbezochte congres ‘De mens centraal; Met hart & ziel voor goede zorg’. Een volgeboekt congres, met deelnemers uit alle sectoren in de gezondheidszorg en jeugdhulp, van uitvoerende professionals tot leidinggevenden en bestuurders, en andere geïnteresseerden. Na het inspirerende openingsverhaal van dr. Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS, stond de unieke masterclass ‘De mens centraal’ op het programma. Deelnemers aan het congres waren onder de indruk van de boeiende en praktijkgerichte lezingen van drs. Femke Halsema: ‘De waarde van kwetsbaarheid; dr. Ronnie van Diemen: ‘De ervaring van de patiënt als toetssteen voor kwaliteit’; prof. dr. Carlo Leget: ‘De zin van goede zorg rond het levenseinde’; prof. dr. Tineke Abma: ‘Tijd voor participatie’. Na de lezingen verzorgden de sprekers exclusieve deelsessies over het thema van hun lezing.


'De mens centraal; Met hart & ziel voor goede zorg'

De Week van reflectie gaat op maandag 21 november 2016 in het ministerie van VWS van start met het inspirerende congres 'De mens centraal; Met hart & ziel voor goede zorg'. U kunt onder meer deelnemen aan een unieke masterclass met lezingen van vier topsprekers: drs. Femke Halsema, dr. Ronnie van Diemen, prof. dr. Carlo Leget en prof. dr. Tineke Abma. Na de lezingen kunt u een exclusieve deelsessie volgen onder leiding van een van de sprekers. Verder op het programma: het debat 'Veilige Zorg', en u kunt deelnemen aan twee praktijkgerichte workshoprondes. U bent van harte welkom.

Dr. Erik Gerritsen, secretaris-generaal ministerie VWS, geeft aan het begin van het congres het startsein voor de landelijke Week van reflectie & ethiek 2016. Na de opening is het woord aan prof. dr. Joris Slaets, Comité van aanbeveling Week van reflectie. Dagvoorzitter van het congres: Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr. Het Week van reflectie congres is uitgegroeid tot een toonaangevend initiatief in de zorg, dat jaarlijks een groot aantal deelnemers inspireert.

Unieke masterclass met topsprekers

Masterclass deel 1: inspirerende lezingen

U kunt deelnemen aan de unieke masterclass 'De mens centraal', met inspirerende lezingen van vier topsprekers:

‘De ervaring van de patiënt als toetssteen voor kwaliteit’

dr. Ronnie van Diemen, inspecteur-generaal Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Lees meer...

’De zin van goede zorg rond het levenseinde’

prof. dr. Carlo Leget, hoogleraar Zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH). Carlo Leget is tevens aan de UvH verbonden als hoogleraar op het gebied van ethische en spirituele vragen in relatie tot de palliatieve zorg in hospices. Lees meer...

’Tijd voor participatie’

prof. dr. Tineke Abma, hoogleraar Cliëntenparticipatie in de ouderenzorg en onderzoeksleider in EMGO+, het onderzoeksinstituut voor gezondheid en zorg, VUmc. Lees meer...

’De waarde van kwetsbaarheid'

drs. Femke Halsema, voorzitter Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Masterclass deel 2: deelsessies onder leiding van de sprekers

Geïnspireerd door de lezingen wordt de masterclass voortgezet in deelsessies van een uur. De vier sprekers verzorgen ieder een exclusieve deelsessie over het thema van hun lezing. U kunt vooraf aangeven voor welke deelsessie u kiest. Een bijzondere gelegenheid om in gesprek te gaan met de spreker van uw keuze. Inschrijving op volgorde van aanmelding. (Er is een beperkt aantal deelnemers per deelsessie.)

Debat 'Veilige Zorg'

Toonaangevende sprekers werken mee aan het Week van reflectie debat 'Tijd voor veiligheid; Met hart & ziel voor veilige zorg': prof. dr. Joris Slaets, directeur kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing en hoogleraar ouderengeneeskunde UMC Groningen; Monique Kavelaars, Raad van Bestuur Pluryn; Henk Bakker, voorzitter beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en voorzitter Raad van Bestuur Kentalis; Jan Dirk Sprokkereef, Veilig Thuis en aanpak kindermishandeling, Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Twee workshoprondes met praktijkgerichte workshops

Het Week van reflectie congres staat bekend om de praktijkgerichte en interactieve workshops. Er is ook dit jaar een inspirerend aanbod van workshops met thema's als 'Werken aan een goede zorgpraktijk'; 'Moreel leiderschap'; Waardevolle zorg voor cliënten én professionals; 'Ethiek in de praktijk' en Mindfulness. U kunt deelnemen aan twee workshops, verzorgd door prof. dr, Joris Slaets, prof. dr. Inez de Beaufort, drs. Gert van Dijk e.a. Lees het overzicht van alle workshops...

Initiatief & organisatie

Concept en organisatie Week van reflectie congres: AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, initiatiefnemers Week van reflectie, adviseurs en onderzoekers ethiek, moreel beraad & leiderschap, founders Communicatie Company. Het Week van reflectie congres wordt georganiseerd m.m.v. een groot aantal zorginstellingen, universiteiten, cliëntenorganisaties, opleidingen en andere betrokkenen. Het ministerie van VWS faciliteert het Week van reflectie congres 2016.

Profiteer van de vroegboekkorting

Profiteer tot 31 oktober 2016 van de vroegboekkorting. Bijdrage tot 31 oktober 2016 voor dit bijzondere Week van reflectie congres € 125; inclusief koffie/thee, lunch en netwerkborrel na afloop. Bijdragen voor het congres komen ten goede aan de Week van reflectie. U bent van harte welkom.

Praktische informatie

Datum: maandag 21 november 2016
Tijd: 10.00 - 16.30 uur; ontvangst vanaf 9.00 uur. Na afloop een netwerkborrel.
Plaats: ministerie VWS, Parnassusplein 5, 2511 VX Den Haag
Toegang: Tot 31 oktober 2016 met vroegboekkorting € 125; inclusief koffie/thee, lunch en netwerkborrel na afloop. Na 31 oktober 2016 is uw bijdrage € 175. Commerciële partijen: € 250. Alle prijzen exclusief BTW.
Voor wie: uitvoerende professionals, leidinggevenden, managers, bestuurders en toezichthouders in de gezondheidszorg, jeugdzorg & jeugdgezondheidszorg; Commissies Ethiek; cliënten- en patiëntenraden; geestelijk verzorgers; artsen en specialisten; medewerkers 'kwaliteit en veiligheid' en communicatie; beleidsmedewerkers gemeenten; medewerkers Onderwijs en Welzijn; fysiotherapeuten; apothekers; en andere geïnteresseerden.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. We ontvangen in dat geval graag zijn/haar gegevens vóór 21 november 2016. Annuleren kan, alleen schriftelijk, tot 24 oktober 2016. Bij annulering wordt €25,- in rekening gebracht. Na 24 oktober 2016 is annuleren niet meer mogelijk. Meld u z.s.m. aan voor dit bijzondere congres. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.

Meer informatie

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, Communicatie Company, organisatoren Week van reflectie congres, beantwoorden graag uw vragen: telefoon 088 - 626 65 29 of e-mail info@weekvanreflectie.nl


Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing en prijzen zijn exclusief B.T.W.


Tineke Abma
Prof. dr. Tineke Abma

Ronnie van Diemen
Dr. Ronnie van Diemen

Carlo Leget
Prof. dr. Carlo Leget
Femke Halsema
Drs. Femke Halsema,
foto: © Stephan Vanfleteren


Het Week van reflectie congres wordt mogelijk gemaakt door ...

 • communicatie company
 • CEG
 • ErasmusMC
 • Fontys
 • Inspectie Gezonheidszorg
 • ipse de bruggen
 • KNMG
 • leyden_academy
 • LOC
 • LUMC
 • Pluryn
 • RVZ
 • Skipr
 • UMCG
 • Veilig thuis
 • VWS