Workshop ‘Reflecteren op transitie;
In gesprek over ethische dilemma’s'

Zorgprofessionals moeten voortdurend om ruimte vragen, zodat dat zij hun competenties goed in kunnen zetten ten behoeve van hun patiënten en het hele zorgnetwerk daar omheen. Dit vereist dat professionals in staat zijn om te reflecteren, wat in een situatie nodig is en welke rol zij daar in hebben (of niet!). Dit betekent dat de reflectie en haar opbrengsten gedeeld moeten worden met degenen die verantwoordelijk zijn voor het zorgbeleid. Juist in een veranderd landschap die de transities veroorzaken. Zo deel je de opbrengsten, en bewerkstellig je dat ook beleidsmakers leren van de professionals in het veld. Dat is dubbel leren van elkaar.

Reflectie ook een herijken van dilemma's, gezien de transformerende rollen van de professionals anno 2015 in het zorgveld en de activerende houding die we veronderstellen van cliënten/patiënten en hun netwerk in de participatiesamenleving.

In deze workshop oefenen we een aantal van deze concrete ethische dilemma's uit onze eigen praktijk in relatie tot:

    - onszelf als voortdurende lerende hulp- en dienstverlener
    - de maatschappelijke steeds veranderende opdracht van de (jeugd)zorg
    - de organisatiecontext in het alsmaar veranderende participatielandschap
    - de gemeenten als jouw opdrachtgever
    - de cliënt/klant

Workshopleider

drs. Marris van de Luytgaarden, adviseur Jeugd gemeente Breda

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jack van Raay of AnneMarie Bloemhoff, initiatiefnemers en organisatoren congres, telefoon 088 - 626 65 29 of e-mail info@weekvanreflectie.nl


Marris van de Luytgaarden

Marris van de Luytgaarden