Week van reflectie congres,
maandag 26 november 2018

'Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek'

De Week van reflectie gaat op maandag 26 november 2018 in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis van start met het inspirerende congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek’. U kunt deelnemen aan een exclusieve masterclass met boeiende presentaties van topsprekers: dr. Sander de Hosson, dr. Ronnie van Diemen, drs. Jacobine Geel, en prof. dr. Carlo Leget. Aansluitend verzorgen de vier sprekers een interactieve deelsessie over het thema van hun presentatie. U krijgt de unieke gelegenheid om kennis te maken met de spreker van uw keuze. En er zijn twee praktijkgerichte workshoprondes. U bent van harte welkom.

Het congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek’ is de inspirerende kick-off van de elfde Week van reflectie. Het congres gaat van start met een kort welkomstwoord door dr. Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Laat u inspireren op het startcongres van de Week van reflectie. Dagvoorzitter: Ruud Koolen, uitgever Springer Media en oprichter Skipr.

Exclusieve masterclass met
presentaties en deelsessies topsprekers

U kunt deelnemen aan de exclusieve masterclass ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek’ met inspirerende presentaties en deelsessies van topsprekers.

Masterclass deel 1: Inspirerende presentaties

  'Eind goed, al goed; Reflecties over zorg rond het levenseinde'

  dr. Sander de Hosson, longarts Wilhelmina Ziekenhuis Assen en auteur van 'Slotcouplet'

  dr. Ronnie van Diemen, inspecteur-generaal Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

  prof. dr. Carlo Leget, hoogleraar Zorgethiek en hoogleraar op het gebied van ethische en spirituele vragen in relatie tot de palliatieve zorg in hospices, Universiteit voor Humanistiek

  drs. Jacobine Geel, voorzitter GGZ Nederland, brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg

Masterclass deel 2: Deelsessies onder leiding van de sprekers

Geïnspireerd door de presentaties wordt de masterclass voortgezet in interactieve deelsessies. De vier sprekers verzorgen ieder een deelsessie over het thema van hun presentatie. U kunt vooraf aangeven voor welke deelsessie u kiest. Een unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met de spreker van uw keuze. Inschrijving op volgorde van aanmelding. (Er is een beperkt aantal deelnemers per deelsessie.)

Praktijkgerichte en interactieve workshops

U kunt deelnemen aan twee rondes praktijkgerichte en interactieve workshops. Er is een inspirerend aanbod van actuele thema’s, zoals ‘Ethiek in de praktijk’; ‘In gesprek over goede zorg’; 'Cliëntparticipatie & ethiek'; ‘Ethisch leiderschap in de zorg’; en ‘Mindfulness’.

Panel met toonaangevende sprekers

Het congres wordt opgeluisterd met een actueel panel, met bijdragen van toonaangevende sprekers op het gebied van ethiek, reflectie en goede zorg. Er is alle gelegenheid om de sprekers vragen te stellen.

Aanmelden met vroegboekkorting

Meld u snel aan voor het bijzondere congres 'Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek' en profiteer van de vroegboekkorting. Tot 20 oktober 2018 is de deelnameprijs € 195; inclusief koffie, thee, lunch, na afloop drankje/hapje en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen'.

Aanmelden: congres@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Datum: maandag 26 november 2018
Tijd: 9.30 - 16.30 uur; ontvangst vanaf 9.00 uur
Deelnameprijs: € 195,- met vroegboekkorting tot 20 oktober 2018; inclusief koffie, thee, lunch, na afloop drankje/hapje
Na 20 oktober 2018 is de deelnameprijs € 225; commerciële partijen € 395 (geen vroegboekkorting)
prijzen exclusief BTW
Locatie: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, locatie ETZ Elisabeth, Tilburg
Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden; jeugdhulpmedewerkers; bestuurders, leidinggevenden en managers in de zorg en jeugdhulp; artsen; specialisten; toezichthouders; geestelijk verzorgers; leden Commissie Ethiek; beleidsmedewerkers; cliënten en patiënten; leden Cliëntenraad en Patiëntenraad; medewerkers jeugdgezondheidszorg en welzijn; mantelzorgers; docenten en studenten zorgopleidingen; en andere geïnteresseerden.

Meer informatie: telefoon 064 125 60 04 of per email info@weekvanreflectie.nl

Inspirerend samenwerkingsverband

Zorgethici AnneMarie Bloemhoff en en Jack van Raay, oprichters Ethiek Academy, hebben voor de elfde keer het initiatief genomen om de Week van reflectie te organiseren. Het congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie’ wordt georganiseerd door het Reflectieteam Week van reflectie en de Ethiek Academy, in samenwerking met de afdeling Zorgethiek van de Universiteit voor Humanistiek. Een vernieuwende samenwerking, gericht op de verbinding van praktijk, onderwijs en wetenschap.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw aanmelding gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Uw aanmelding is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot zes weken voor het congres, dan brengen wij € 25 (excl. BTW) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen zes weken voor het congres af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige deelnamebedrag te berekenen. Meld u z.s.m. aan voor dit bijzondere congres. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.

(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing

Sander de Hosson
Dr. Sander de Hosson
Dr. Ronnie van Diemen
Carlo Leget
Prof. dr. Carlo Leget
Jacobine Geel
Drs. Jacobine Geel

Samenwerken aan goede zorg
 • communicatie company
 • De-Zijlen
 • Elisabeth-TweeSteden-Ziekenhuis
 • ethiek_academy
 • GGZ-Nederland
 • Humanitas-DMH
 • ipse de bruggen
 • Pluryn
 • Skipr
 • Skipr