Week van reflectie jubileumcongres, maandag 20 november 2017

Praktijkgericht workshopaanbod

Ethisch leiderschap in de praktijk

In deze interactieve workshop gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden met elkaar in gesprek over ethisch leiderschap in de zorg.

AnneMarie Bloemhoff interviewt aan het begin van de workshop Eric Zwennis, lid Raad van Bestuur Ipse de Bruggen. Centraal staan vragen als 'Welke waarden zijn leidend voor jou als bestuurder?'; en 'Wat betekent voor jou ethisch leiderschap, en hoe geef je hier invulling aan?'

Geïnspireerd door de ervaringen van de bestuurder gaan we met elkaar in gesprek over ethisch leiderschap, versterken van morele gevoeligheid in je organisatie, 'moreel kompas’, en thema’s als openheid en integriteit.

Welke waarden zijn leidend voor de deelnemers in de eigen praktijk? Hoe zorg je ervoor dat je de waarden die belangrijk voor je zijn (door)leeft, toepast en vervolgens integreert, zowel bij beslissingen die je moet nemen als bij je handelen?

Wat komt er kijken bij het uitzetten (en houden!) van de koers?

We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van praktijkvoorbeelden van de deelnemers.

Workshopleiders

Ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, initiatiefnemers Week van reflectie, m.m.v. Eric Zwennis, lid Raad van Bestuur Ipse de Bruggen.

Communicatie Company Ipse de Bruggen Communicatie Company