Afdelingen Urologie en Gynaecologie ETZ
organiseren 'Morele Grabbelton'

De afdelingen Urologie/Gynaecologie 1A en Urologie 2A van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ontwerpen voor de Week van reflectie een 'Morele Grabbelton', om de uitwisseling over morele kwesties op de werkvloer te stimuleren.

De afdelingen Urologie/Gynaecologie 1A en Urologie 2A van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ontwerpen voor de Week van reflectie een 'Morele Grabbelton' in de vorm van een broedende kip. In de eieren waar deze kip op broedt, worden papiertjes gestopt met daarop stellingen, vragen en dilemma’s met een morele lading, afkomstig uit de dagelijkse praktijk van de afdelingen.

Uitwisseling over morele kwesties

Tijdens overlegmomenten in de Week van reflectie halen medewerkers telkens een ei onder de kip vandaan. De stelling of vraag die tevoorschijn komt, wordt dan besproken. Het doel is het stimuleren van de uitwisseling over morele kwesties op de werkvloer.

Commissie Ethiek

De Commissie Ethiek van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis geeft vorm aan het ethiekbeleid in het ziekenhuis, bedenkt initiatieven, coacht en faciliteert.

Praktische informatie

Datum: maandag 20 t/m vrijdag 24 november 2017
Plaats: Afdelingen Urologie/Gynaecologie 1A & Urologie 2A Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
Voor wie: medewerkers op de genoemde afdelingen

Website: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis


Samenwerken aan goede zorg

Logo