twitterbutton

Youké sterke jeugd organiseert introductietraining
Beroepscode en Tuchtrecht

Youké sterke jeugd organiseert in de Week van reflectie op donderdag 24 november 2016 de introductietraining Beroepscode en Tuchtrecht voor gedragswetenschappers van de organisatie. Een interactieve training, waarin onder meer ethische dilemma’s worden besproken aan de hand van korte cases.

In een bijeenkomst van drie uur worden de belangrijkste thema’s uit de beroepscodes interactief besproken. De thema’s zijn onder meer: ‘toestemming en informatie (informed consent)’; leeftijdscategorieën van minderjarigen in WGBO en Jeugdwet’; ‘vertegenwoordiging van minderjarigen en wilsonbekwamen’; ‘juridische relaties tussen ouders en kind’; ‘privacy, cliëntgegevens en dossier’; ‘beroepsgeheim’, en ‘zorgvuldige besluitvorming in een conflict van plichten’.

Korte cases

De onderwerpen worden ook in de vorm van korte cases aan de deelnemers voorgelegd. Deelnemers analyseren een ethisch dilemma aan de hand van een ontwikkeld stappenplan, en er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Tijd voor reflectie

Tijdens de Week van reflectie plaatst Youké op de interne website regelmatig oproepen tot reflectie, en nodigt alle medewerkers uit om te reageren. ‘Neem jij tijd voor reflectie? Hoe doe jij dat? Hoe maak jij ruimte voor reflectie in je drukke werkschema? Hoe kom jij op adem? Deel het met elkaar, we kunnen hierin van elkaar leren.’

* Youké sterke jeugd biedt specialistische hulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. De naam Youké zegt het al: ‘Jij bent okay’, met een eigen talent, kleur en netwerk’.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 2016
Tijd: 9.00 - 12.00 uur
Plaats: Youké sterke jeugd, Zeist
Bijdrage: € 87,50 per persoon
Voor wie: gedragswetenschappers Youké
Bekijk de website van Youké sterke jeugd

Youké Sterke Jeugd
kinderen eten appel