twitterbutton

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis verzorgt workshop ‘Rust voor aandacht’

De Commissie Ethiek van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis verzorgt in de Week van reflectie twee keer de workshop ‘Rust voor aandacht’. De workshop vindt op donderdag 24 november 2016 plaats in de locatie Elisabeth.

De workshop op donderdag 24 november 2016 vindt plaats in het Stiltecentrum van de locatie Elisabeth, en is bedoeld voor gespreksleiders Moreel Beraad en andere collega’s.

Rust en ontspanning

‘Aandacht is de eerste morele waarde uit de zorgethiek van Tronto. Aandacht is het begin van alle goede zorg. Met aandacht je werk doen vraagt om rust en ontspanning. Dat is niet altijd mogelijk, maar je kunt je er wel in oefenen: door momenten te nemen voor rust en ontspanning en die momenten bewust te beleven.’ De workshop wordt verzorgd door Saskia van Driel, geestelijk verzorger Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).

Commissie Ethiek

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis en traumacentrum, met drie locaties in Tilburg en Waalwijk. De Commissie Ethiek van het ETZ geeft vorm aan het ethiekbeleid in het ziekenhuis, bedenkt initiatieven, coacht en faciliteert. Op alle afdelingen van het ziekenhuis zijn stuurgroepen ethiek opgericht. De stuurgroep ethiek organiseert en faciliteert op de betreffende afdeling onder andere moreel beraad.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 november 2016
Tijd: 13.00 - 13.30 uur
Plaats: Stiltecentrum, ETZ locatie Elisabeth
Voor wie: gespreksleiders Moreel Beraad en andere collega’s ETZ
Bekijk de website van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis