twitterbutton

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis organiseert Moreel Beraad op een groot aantal afdelingen

De Commissie Ethiek van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis organiseert in de Week van reflectie Moreel Beraad op een groot aantal afdelingen. Op dinsdag 22 november 2016 kunnen medewerkers van verschillende afdelingen deelnemen aan een Moreel Beraad.

Verpleegkundigen, co- en arts-assistenten en specialisten van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) verbonden aan verpleegafdeling B3 (chirurgie) kunnen op dinsdag 22 november 2016 deelnemen aan een Moreel Beraad. Het Moreel Beraad wordt geleid door Mart van der Burg, geestelijk verzorger en lid van de Commissie Ethiek en Seth de Hoon, geestelijk verzorger.

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Verpleegkundigen, co- en arts-assistenten en specialisten van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis verbonden aan de verpleegafdeling Interne Geneeskunde kunnen op dinsdag 22 november 2016 deelnemen aan een Moreel Beraad. Het Moreel Beraad wordt geleid door drs. John Jacobs, geestelijk verzorger en ethicus.

Verpleegafdeling Medische Psychiatrische Unit

Op de verpleegafdeling Medische Psychiatrische Unit van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis wordt op dinsdag 22 november 2016 een Moreel Beraad georganiseerd. Het Moreel Beraad wordt geleid door drs. John Jacobs, geestelijk verzorger en ethicus.

Verpleegafdeling GAAZ (geriatrie)

Verpleegkundigen, teamleiders, gastteammedewerksters, activiteitenbegeleiding, co- en arts-assistenten en specialisten verbonden aan de verpleegafdeling GAAZ (geriatrie) van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kunnen op dinsdag 22 november 2016 deelnemen aan een Moreel Beraad. Het Moreel Beraad wordt geleid door drs. John Jacobs, geestelijk verzorger en ethicus.

Afdeling Verloskunde en Gynaecologie

Op de afdeling Verloskunde en Gynaecologie een Moreel Beraad georganiseerd rondom een moeilijke behandelkeuze. Medewerkers afdeling Verloskunde en Gynaecologie gaan met elkaar in discussie wat het beste is voor het echtpaar en hun ongeboren kind. Vervolgens wordt een concreet behandeladvies voor dit echtpaar geformuleerd. Het Moreel Beraad wordt geleid door Caroline Vos, gynaecoloog en voorzitter van de Commissie Ethiek van het ETZ.

Verpleegafdeling Longgeneeskunde

Op de verpleegafdeling Longgeneeskunde locatie TweeSteden wordt op dinsdag 22 november 2016 een Moreel Beraad georganiseerd. Het Moreel Beraad wordt geleid door Fieke Wols, adviseur menslievende zorg, en Pauline van Schijndel, verpleegkundige.

Bedrijfsopleiding ‘Leiden Moreel Beraad’

Acht medewerkers op locatie TweeSteden nemen op dinsdag 22 november 2016 deel aan de laatste bijeenkomst van de Bedrijfsopleiding ‘Leiden van Moreel Beraad’. De opleiding is een initiatief van de Commissie Ethiek van het ETZ, en wordt aangeboden door Ad van Kuyck, geestelijk verzorger en ethicus.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 22 november 2016
Tijd: verschillende tijdstippen
Plaats: verschillende locaties ETZ
Voor wie: medewerkers ETZ
Bekijk de website van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis