twitterbutton

Universiteit voor Humanistiek
organiseert symposium 'Voltooid Leven'

De Universiteit voor Humanistiek organiseert in de Week van reflectie op dinsdag 22 november 2016 het symposium 'Voltooid leven'. Deelnemers kunnen een inspirerend programma verwachten met presentaties van onder meer Hedy d'Ancona, Vonne van der Meer en Frits de Lange, en muzikale intermezzo's.

Minister Edith Schippers (VWS) opent het symposium en neemt het eerste exemplaar van 'Voltooid leven: over leven en willen sterven' in ontvangst.

Maatschappelijk debat

Er is volop maatschappelijk debat over de vraag of ouderen die hun leven ‘voltooid’ vinden recht hebben op hulp bij actieve levensbeëindiging. Om verantwoorde politiek-beleidsmatige keuzes te maken, is het noodzakelijk om inzicht te hebben in de aard van deze stervenswens: Wat bedoelen ouderen eigenlijk als zij aangeven dat zij hun leven als ‘voltooid’ beschouwen? Wat zijn onderliggende motivaties en ervaringen die tot deze stervenswens leiden?

Sprekers over ‘Voltooid leven’

Els van Wijngaarden heeft in de afgelopen jaren promotieonderzoek verricht naar de ervaringswereld van ouderen met een voltooid leven. Tijdens het symposium presenteert zij haar uitkomsten met het boek 'Voltooid leven: over leven en willen sterven'. Diverse sprekers zullen hun gedachten over voltooid leven delen en op de uitkomsten van het onderzoek reageren, waaronder minister Edith Schippers, Hedy d' Ancona, Vonne van der Meer en Frits de Lange.

Gesprek met de zaal en muziek

Naar aanleiding van de presentaties is er alle ruimte voor gesprek met de sprekers en zaal. Het programma wordt afgewisseld met korte muzikale intermezzo’s.

*) Het symposium is volgeboekt!

Praktische informatie

Datum: dinsdag 22 november 2016
Tijd: 13.45 - 17.00 uur; inloop met koffie/thee vanaf 13.15 uur. Na afloop een borrel.
Plaats: Geertekerk, Geertekerkhof 23, 3511 XC Utrecht
Bijdrage € 40; inclusief een exemplaar van het boek 'Voltooid leven' (ter waarde van €19,99)
Voor wie: alle geïnteresseerden
Bekijk de website van Universiteit voor Humanistiek

Universiteit voor Humanistiek