twitterbutton

Tjongerschans organiseert lunchdebat
‘Doe jij je werk met hart en ziel?’

De Medisch Ethische Commissie organiseert ieder jaar in de Week van reflectie een lunchdebat. Dit jaar zal het debat plaatsvinden op dinsdag 22 november 2016. Medewerkers van Tjongerschans brengen actuele stellingen naar voren, waarover met elkaar wordt gediscussieerd, met als thema: ‘Hart & Ziel voor goede zorg’.

Van iedere werknemer wordt verwacht dat het werk binnen een bepaalde tijd wordt gedaan en hij/zij zichzelf ook professioneel ontwikkelt. Kan je dan als medewerker nog wel de passie voelen voor het werk? Kwaliteit van goede zorg maak je namelijk niet alleen met je hoofd en handen, maar ook met je hart.

Kernwaarden

De kernwaarden van Tjongerschans (bevlogen, mensgericht en professioneel verantwoordelijk) spelen hierbij een belangrijke rol. Veel medewerkers in de zorg krijgen te maken met stevige werkdruk, en soms met stress en overbelasting. Werk je dan wel voldoende mensgericht? Voel je je dan wel professioneel verantwoordelijk? En ben je dan wel bevlogen in je werk?

Met collega’s reflecteren

‘Elkaar kennen en herkennen is belangrijk in de zorg. Daarom willen we graag met jou en je collega’s reflecteren op de bovenstaande vragen door middel van stellingen, zodat er antwoord komt op de vraag hoe je gemotiveerd en geïnspireerd blijft ondanks de hoge werkdruk’, schrijft de Medisch Ethische Commissie in haar uitnodiging. Tijdens het debat zal een aantal medewerkers hun stellingen naar voren brengen: Grietje van Buiten, sectormanager beschouwende vakken; Remco Nijmeijer, cardioloog; Rijan Overbeek, teamleider Spoedeisende Hulp; en Engelien Sijtsma, Arbo coach en beddenschoonmaker.

Onder het genot van een kop thee, koffie en/of zelf meegenomen lunch gaan de aanwezigen in gesprek over de stellingen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 22 november 2016
Tijd: 12.30 - 13.00 uur (uitloop 13.15 uur)
Plaats: Abe Lenstra zaal, Tjongerschans
Voor wie: medewerkers Tjongerschans
Bekijk de website van Tjongerschans

Tjongerschans