twitterbutton

Tergooi presenteert dichtbundel
‘Met zorg beschouwd; Tergooi in gedichten’

De Commissie Ethiek van Tergooi presenteert in de Week van reflectie op dinsdag 22 november 2016 de dichtbundel ‘Met zorg beschouwd; Tergooi in gedichten’, met gedichten van medewerkers. De dichtbundel wordt tijdens de lunch op ludieke wijze aan de medewerkers gepresenteerd.

De Week van reflectie is voor de Commissie Ethiek van Tergooi een inspiratiebron om aandacht te besteden aan goede zorg. Dit jaar gebeurt dat met het uitgeven van de dichtbundel ‘Met zorg beschouwd’, met gedichten van medewerkers. Het doel is ‘om te reflecteren over je werk en stil te staan bij de zorg in de breedste zin’.

35 inzendingen

De Commissie Ethiek heeft twee keer een oproep gedaan om gedichten in te zenden. Ruim 35 medewerkers hebben enthousiast gereageerd, en een gedicht ingestuurd. De Commissie Ethiek heeft van deze 35 inzendingen een dichtbundel samengesteld. ‘Met zorg beschouwd; Tergooi in gedichten’ wordt op 24 november 2016 tijdens de lunch op ludieke wijze aan de medewerkers gepresenteerd, met een optreden van een singer-songwriter.

Met hart & ziel voor de patiënten

De dichtbundel ’Met zorg beschouwd’ is van de zorgmedewerker en voor de zorgmedewerker!’, verduidelijkt de Commissie Ethiek. ‘Het is mooi om te zien hoe er met hart en ziel gewerkt wordt op alle afdelingen. Of iemand nu op het laboratorium werkt of op een verpleegafdeling, er is aandacht voor de zorg die wordt gegeven en ook voor de beleving van de patiënt. Doen we de goede dingen goed? Bij het doorlezen van de gedichten valt op dat er grote betrokkenheid is bij het werk met patiënten.’

Praktische informatie

Datum: dinsdag 22 november 2016
Tijd: 12.00 - ca. 14.00 uur
Plaats: Kantine Tergooi Ziekenhuis
Voor wie: alle medewerkers Tergooi Ziekenhuis
Bekijk de website van Tergooi Ziekenhuis

Deventer Ziekenhuis