Donderdag 25 januari 2017

Scholing 'Ethiek in één dag; Met hart & ziel voor goede zorg'

Praktijkgericht, inspirerend en interactief

Op zoek naar inspiratie? Doe mee aan de praktijkgerichte scholing 'Ethiek in één dag; Met hart & ziel voor goede zorg', die plaatsvindt op donderdag 25 januari 2018. Een inspirerend en interactief programma, met praktische tips en handvatten om geïnspireerd met ethiek, reflectie en Moreel Beraad verder te kunnen gaan binnen uw organisatie.

In één dag kennismaken met ethiek, en met elkaar in gesprek gaan over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk: 'Ethiek in één dag' in een notendop. De eerste scholingen 'Ethiek in één dag' hebben in 2017 plaatsgevonden en zijn enthousiast ontvangen. Aanleiding om de scholing ook in 2018 te organiseren. De eerste aanmeldingen zijn al binnen voor deze bijzondere scholing voor maximaal tien deelnemers. Schrijf u tijdig in!

Praktische tips en handvatten

moreel beraad in de praktijkTijdens de scholing 'Ethiek in één dag' besteden we aandacht aan succesvolle praktijkvoorbeelden op het gebied van ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad. Wat zijn hun aanbevelingen? Aan de hand van de eigen ervaringen en de aanbevelingen krijgt u praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en Moreel Beraad binnen uw organisatie.

Succesvol verder met ethiek en reflectie

Tijdens de scholing 'Ethiek in één dag' wordt aandacht besteed aan ethiekactiviteiten die in uw organisatie plaatsvinden.

  • Hoe breng je de activiteiten organisatiebreed onder de aandacht?
  • Wat zijn de succesfactoren?
  • Wat zijn de knelpunten?
  • Hoe kun je de (zorg)professionals erbij betrekken?
  • Is de Raad van Bestuur bij de activiteiten betrokken?

Praktijkgerichte aanbevelingen

moreel beraad in de praktijkHoe kunnen we collega's bij ethiek betrekken en enthousiast maken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol op te zetten in de eigen organisatie? Hoe kunnen we de aandacht voor ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad vasthouden? U ontvangt praktijkgerichte aanbevelingen en communicatietips.

Dilemmakaart

Elke deelnemer ontvangt de Dilemmakaart; een uitnodigende werkvorm om een moreel dilemma met elkaar te bespreken. De Dilemmakaart is onderdeel van ‘Dilemma’s delen', een praktijkgerichte en toegankelijke methodiek, ontwikkeld door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay.

Aantal deelnemers en bewijs van deelname

Maximaal 10 deelnemers kunnen meedoen aan deze scholing. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

Speciaal aanbod

Meld u aan voor de bijzondere scholing 'Ethiek in één dag' en profiteer van het speciale aanbod. Wanneer u drie medewerkers van uw eigen zorginstelling of jeugdhulporganisatie aanmeldt, kan de vierde medewerker gratis deelnemen.

Aanmelden voor Ethiek in één dag: info@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Datum: donderdag 25 januari 2018
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur.
Plaats: locatie centraal in het land.
Bijdrage: € 175,- p.p. inclusief koffie/thee, lunch, en voor elke deelnemer de Dilemmakaart.
Voor wie: verpleegkundigen; verzorgenden; jeugdhulpmedewerkers; leidinggevenden in de zorg; geestelijk verzorgers; artsen; specialisten; leden Commissie Ethiek en Medisch Ethische Commissie; leden Clënten- en Patiëntenraad; medewerkers communicatie; leden VAR; en andere geïnteresseerden.

Begeleiding

De scholing wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, trainers, coaches en adviseurs ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad, gespecialiseerd in communicatie. Zij maken deel uit van het professioneel Reflectieteam; netwerk van specialisten ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad betrokken bij de Week van reflectie. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn initiatiefnemers en organisatoren van de Week van reflectie, met als drijfveer: een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Annuleren kan, alleen schriftelijk, tot 1 januari 2018. Bij annulering wordt € 50,- in rekening gebracht. Na 1 januari 2018 is annuleren niet meer mogelijk. Prijzen zijn exclusief BTW. Meld u z.s.m. aan voor deze bijzondere scholing. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .logo ethiek academy


Reflectietraining

 

 

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen

 

een cursist