jubileum Week van reflectie

'Basiscursus Ethiek'
Maak kennis met ethiek en reflectie in de praktijk. Een afwisselend en praktijkgericht programma voor iedereen die meer wil weten over ethiek en reflectie. Zowel voor professionals, leidinggevenden als beleidsmedewerkers. Drie dagen volop inspiratie, met uw eigen praktijk als uitgangspunt.

Nieuw in het aanbod van het Reflectieteam: de driedaagse basiscursus ethiek. Aanleiding: de vele vragen van geïnteresseerden. Wat is dat eigenlijk: ethiek? Wat betekent het in de praktijk?

Afwisselend en praktijkgericht

beeldU kunt een afwisselend en praktijkgericht programma verwachten, met uw eigen praktijk als uitgangspunt. We gaan met elkaar in gesprek over morele vragen en dilemma's waar u in uw werk mee te maken krijgt, aan de hand van de Dilemmakaart en andere inspirerende methodieken.

Kennismaken met ethiek

U maakt kennis met ethiek en basisbegrippen die van belang zijn. We gaan met elkaar in gesprek over waarden en normen die voor u van belang zijn in uw werk, en maken onze persoonlijke waarden top-3.

Eigen praktijk is uitgangspunt

We gaan met elkaar in gesprek over ethiek, reflectie en integriteit in uw eigen organisatie. We besteden aandacht aan begrippen als integriteit en moreel kompas. Er is volop ruimte om kennis te maken met de praktijk van de andere deelnemers, en te leren van alle ervaringen in de praktijk.

Inspirerende werkvormen

beeldU maakt kennis met inspirerende werkvormen en methodieken, zoals de Dilemmakaart en het ethiekspel. U ontvangt de werkvormen en methodieken na afloop van de cursus, zodat ook uw collega's er kennis mee kunnen maken.

Kleine groep

Een kleine, exclusieve groep van maximaal tien personen staat garant voor de interactieve opzet, alle ruimte voor eigen inbreng, persoonlijke feedback, boeiende discussies, en de mogelijkheid veel van elkaar te leren.

Voor wie

Iedereen die meer wil weten over ethiek en reflectie, zowel professionals, beleidsmedewerkers als leidinggevenden in de zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, welzijn, gemeenten en andere geïnteresseerden.

Aanmelden Basiscursus Ethiek: reflectieteam@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Data: donderdag 26 april, donderdag 24 mei en donderdag 28 juni 2018.
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur.
Plaats: locatie centraal in het land (Amersfoort).
Kosten: € 745,- inclusief koffie/thee, lunch, drankje 's middags, en voor elke deelnmer de Dilemmakaart.


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing

 

illustratie leergang ethiek in de zorg
ethiekacademy

 

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen