Basisscholing Ethiek & reflectie

Praktijkgericht, interactief en inspirerend

Maak kennis met ethiek en reflectie in de praktijk. U kunt rekenen op een afwisselend en praktijkgericht programma. Drie dagen volop inspiratie, met uw eigen praktijk als uitgangspunt.

Nieuw in het aanbod van het Reflectieteam: de driedaagse basisscholing ethiek & reflectie. Aanleiding: de vele vragen van geïnteresseerden. Wat is dat eigenlijk: ethiek? Wat betekent het in de praktijk?

Afwisselend en praktijkgericht

beeldU kunt een afwisselend en praktijkgericht programma verwachten, met uw eigen praktijk als uitgangspunt. We gaan met elkaar in gesprek over morele vragen en dilemma's waar u in uw eigen praktijk, aan de hand van de Dilemmakaart en andere inspirerende methodieken.

Kennismaken met ethiek

U maakt kennis met ethiek en basisbegrippen die van belang zijn. We gaan met elkaar in gesprek over waarden en normen die voor u van belang zijn in uw werk, en maken onze persoonlijke waarden top-3.

Eigen praktijk is uitgangspunt

We gaan met elkaar in gesprek over ethiek & reflectie in uw eigen organisatie. We besteden aandacht aan begrippen als integriteit en moreel kompas. Er is volop ruimte om kennis te maken met de praktijk van de andere deelnemers, en te leren van alle ervaringen in de praktijk.

Inspirerende werkvormen

beeldU maakt kennis met inspirerende werkvormen en methodieken, zoals de Dilemmakaart en het ethiekspel. U ontvangt de Dilemmakaart na afloop van de scholing, zodat ook uw collega's er kennis mee kunnen maken.

Praktische handvatten en aanbevelingen

U krijgt tijdens deze scholing praktische tips, handvatten en aanbevelingen, toegespitst op uw eigen organisatie. Aan de hand van de informatie, handvatten en aanbevelingen kunt u geïnspireerd verder gaan met ethiek en reflectie in uw organisatie.

Kleine groep

Een kleine, exclusieve groep van maximaal acht personen staat garant voor de interactieve opzet, alle ruimte voor eigen inbreng, persoonlijke feedback, boeiende discussies, en de mogelijkheid veel van elkaar te leren.

Voor wie

Iedereen die meer wil weten over ethiek en reflectie:(zorg)professionals, beleidsmedewerkers, leidinggevenden, leden Commissie Ethiek, leden Cliëntenraad, leden Patiëntenraad, leden Verpleegkundige Adviesraad (VAR), en andere geïnteresseerden.

Aanmelden Basiscursus ethiek & reflectie: reflectieteam@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Startdatum: donderdag 24 januari 2019
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur.
Plaats: locatie centraal in het land (Amersfoort).
Bijdrage: € 975,- inclusief koffie/thee, lunch, en voor elke deelnmer de Dilemmakaart en het boek 'Bezield Besturen' Directeuren en bestuurders in de zorg over de winst van erthische reflectie.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Meldt u zich binnen zes weken voor aanvang van de scholingsdag af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Prijzen zijn exclusief BTW. Meld u snel aan voor deze bijzondere scholingsdag. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing

 

illustratie leergang ethiek in de zorg
ethiekacademy

 

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen