nieuwsbutton
Tweedaagse scholing donderdag 7 en donderdag 21 november 2019

'Ethiek in de praktijk'

Praktijkgericht, interactief en inspirerend

Geïnteresseerd in ethiek en reflectie? Doe mee aan de tweedaagse scholing 'Ethiek in de praktijk'. U kunt een praktijkgericht en interactief programma verwachten, met inspirerende presentaties van toonaangevende gastsprekers. U krijgt praktische tips en handvatten, waarmee u geïnspireerd verder kunt met ethiek in uw organisatie of bedrijf. Twee dagen boordevol inspiratie.

De tweedaagse scholing 'Ethiek in de praktijk' is een boeiende kennismaking met ethiek, en wat ethiek in uw eigen praktijk kan betekenen. Uw eigen praktijk is uitgangspunt tijdens deze bijzondere scholingsdagen.

Moreel beraad; In gesprek over ethische dilemma's

We gaan met elkaar in gesprek over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk. Met welke dilemma's heeft u te maken, en hoe gaat u hiermee om? We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van diverse laagdrempelige methodieken en werkvormen. U maakt onder meer kennis met moreel beraad, een toegankelijke gespreksvorm om met elkaar in gesprek te gaan over een ethisch dilemma. Dit aan de hand van een praktijkgericht stappenplan, onderdeel van de methodiek 'Dilemma's delen'.

Ruimte maken voor reflectie

Structureel ruimte maken om met elkaar in gesprek te gaan over ethische dilemma's draagt bij aan de kwaliteit van het werk, weloverwogen beslissingen nemen, professionalisering en werkplezier. Hoe maak je in de hectiek van elke dag ruimte voor reflectie? Tijdens de scholing krijgt u praktische tips.

Waarden en normen

We besteden aandacht aan de waarden die belangrijk zijn in ons werk. Welke waarden zijn leidend in onze dagelijkse praktijk? Wat zijn de kernwaarden van uw organisatie?

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Wij maken goede zorg zichtbaar

U maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en moreel beraad, aan de hand van een interactieve presentatie. Wat zijn de aanbevelingen op basis van de ervaringen van deze inspirerende organisaties? Een presentatie op basis van jarenlang praktijkonderzoek.

Ethiek en leiderschap

We gaan in op persoonlijk leiderschap als het gaat om ethiek en integriteit. En we gaan in op ethisch leiderschap, integriteit en moreel kompas.

Succesvol verder met ethiek en reflectie

met hart & ziel voor goede zorg

We gaan met elkaar in gesprek over de ethiekactiviteiten die in uw organisatie of bedrijf plaatsvinden. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten? Hoe kunnen we collega's bij ethiek en reflectie betrekken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol op te zetten en onder de aandacht te houden in de eigen organisatie?

Praktische tips en handvatten

U krijgt praktische handvatten, aanbevelingen en communicatietips, toegespitst op uw eigen organisatie. Een handige toolkit om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad binnen uw organisatie.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers (10 à 12) staat garant voor veel ruimte voor dialoog, reflectie en persoonlijke feedback.

Profiteer van vroegboekkorting

Schrijf u tijdig in voor de tweedaagse scholing 'Ethiek in de praktijk', en profiteer van de vroegboekkorting. Tot 7 oktober 2019 is uw bijdrage € 795,- p.p. Na 7 oktober 2019 is uw bijdrage € 945,- p.p inclusief lunch, koffie/thee, documentatie en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen'. Prijzen exclusief BTW.

Aanmelden scholing Ethiek in de praktijk: Hier kunt u zich direct aanmelden

Speciaal aanbod voor studenten

Speciaal aanbod voor studenten. Aan de tweedaagse scholing kunnen twee studenten deelnemen voor een speciaal tarief van € 50. Geïnteresseerd? Stuur ons een korte mail met je motivatie: Stuur een mail

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 november en donderdag 21 november 2019
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats: centraal in het land
Bijdrage: € 945,- p.p., inclusief koffie/thee, lunch, documentatie en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen'. Prijzen zijn exclusief BTW.

Voor wie

Professionals, artsen, specialisten, leidinggevenden, directeuren, bestuurders, beleidsmedewerkers, toezichthouders en andere geïnteresseerden in diverse sectoren: zorg, bedrijfsleven, sociale sector, onderwijs, financiële sector, journalistiek, welzijn, jeugdhulp en gemeenten. Geïnteresseerd en werkzaam in een andere sector? Neemt u contact op voor de mogelijkheden.


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .ethiekacademy Reflectietraining

 

 

'AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren en zijn praktijkgericht. We hebben genoten van de boeiende scholingsdag'

 

deelnemer 'Ethiek in de praktijk'